SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В області діють мобільні бригади, які забезпечують контроль за самоізоляцією

Про це 18 червня у межах позачергового засідання засідання сесії повідомив керівник Обласного Штабу із ліквідації надзвичайної ситуації Андрій Васько.

Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації Івана Собка, є доручення посилити епіднагляд за особами, які перебувають на самоізоляції та обсервації.

За словами Андрія Васька, органам місцевого самоврядування спільно з Нацполіцією та Львівським обласним лабораторним центром МОЗ України доручили сформувати мобільні групи, мобільні бригади, які забезпечують контроль перебування на самоізоляції тих осіб, які їй підлягають.

«Це особи, які у легкій формі хворіють на амбулаторному режимі коронавірусним захворюванням, особливо, які є контактними, особи , які є в зоні ризику коронавірусної хвороби у найближчі декілька днів чи тижнів», – пояснив Андрій Васько.

Таких мобільних груп в області на сьогодні сформовано 64. Вони розпочали свою діяльність.

«Фактично ми посилено працюємо в режимі локалізації кожного спалаху і контролю не шляхом жорсткіших карантинних заходів загальнообласних, а шляхом більш посиленого і ретельнішого контролю за кожним індивідуальним спалахом, сімейним вогнищем чи виробничим вогнищем, яке буде виявлятися найближчим часом», – наголосив Андрій Васько.

За його словами, станом на сьогодні, працівниками правоохоронних органів складено 677 протоколів за порушення карантинних заходів.

Також функціонує додаток «Дій Вдома», за допомогою якого кожна особа, що має смартфон має змогу ідентифікувати себе як таку, що перебуває на самоізоляції. Відповідно, працівники правоохоронних органів мають можливість дистанційно слідкувати за дотриманням самоізоляції.

«Ми посилюємо роботу у даному напрямку і будемо й надалі працювати над локалізаціями кожного спалаху індивідуально», – резюмував управлінець.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.