SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В Червонограді відбулась акція на підтримку незаконно засудженого Сергія Стерненка

23 лютого, Приморський районний суд Одеси іменем України засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Усе це трапилось за браку доказів, їх фальсифікації та з процесуальними порушеннями, що ще раз підтверджує те, що справа Стерненка є політично вмотивованою та вигідною окремим особам.

У зв’язку з цими подіями, сьогодні, 23 лютого, ввечері, о 19 год. на площі міста в центрі перед монументом Борцям за волю України відбулося громадське зібрання. Його учасники прийшли висловити обурення з приводу незаконного ув’язнення громадського діяча Сергія Стерненка. Своє слово перед присутніми сказали депутати Червоноградської міської ради. Це Олег Стельмах, Олег Мусій та Василь Сімчук, а також активісти Анастасія Безпалько та Андрій Ткач.

Додамо, що учасники зібрання також вимагали відправити у відставку генерального прокурора України Ірину Венедіктову та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, які, на їхню думку, безпосередньо впливали на винесення незаконного вироку Сергію Стерненку. У руках червоноградці тримали плакати з відповідними написами – “Стерненку волю!”, “Авакова у відставку”, “Сьогодні він, завтра – ми!”.

Нагадаємо, Активіста Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини.

Йому обвинувачують у викрадені колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році.

Суд вирішив взяти Стерненка під варту у залі суду. Також суддя постановив забрати половину майна діяча.

Сам активіст не погоджується з вироком суду та подаватиме апеляцію.

У 2015 році активіста та на той час лідера одеського “Правого Сектора” Стерненка затримали за підозрою у розбійному нападі та викраденні людини.

Правоохоронці зазначали, що жертвою став депутат Комінтернівської районної ради Одеської області Сергій Щербич. Про це заявляв сам депутат, він начебто впізнав Стерненка та Демчука серед своїх викрадачів.

Вони також закидали Стерненку викрадення депутата заради грошей.

Сам Стерненко вважає звинувачення проти нього сфабрикованими та каже, що вони ґрунтуються лише на заяві самого Щербича. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.