SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В Червонограді перед міською радою відбувся пікет підприємців

Зранку 12 травня перед міською радою у Червонограді відбувся пікет підприємців ринку, які через карантин змушені призупинити торгівлю і залишатись вдома.

Люди під міську раду прийшли з вимогою відновити роботу ринку в повному обсязі з дотриманням санепідеміологічних норм. Розмова з мером міста Андрієм Залівським вийшла напруженою. Переглянути пряму трансляцію можна за посиланням:

Пікет підприємців біля Червоноградська міська рада

Опубліковано Червоноградська міська рада Понеділок, 11 травня 2020 р.

Згодом, міський голова Червонограда Андрій Залівський прокоментував ситуацію стосовно відкриття продовольчої частини на ринку:

“Уявіть собі ситуацію, підприємці, які сиділи два місяці вдома без доходу і на них складають штраф за неправильне рішення комісії ТЕБ і НС.

Звернувся до Прем’єр- міністра України, Міністра охорони здоров’я, Головного санітарного лікаря, щоб врегулювати питання стосовно здійснення торгівельної діяльності непродовольчими товарами, а саме, внести зміни у Постанову Кабміну та надати рівноцінну можливість суб’єктам господарювання здійснювати торгівлю, щоб всі були в рівних умовах.

Сьогодні після зустрічі із підприємцями доручив вивчити, як в Одесі, Харкові, Хмельницькому і Червнівцях працюють ринки. На яких умовах це зробили, які законні підстави на це є, щоб взяти це, як взірець для себе.

Надіслав цей лист до Асоціації міст України, де розповсюдили серед народних депутатів, а також Міністру Кабінету Міністрів. Завтра буде засідання Уряду, можливо розглянуть цей лист”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.