SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Соснівському лісництві жовківські лісівники встановили сучасну систему відеонагляду

Невід’ємною частиною лісового господарства є служба охорони лісів від пожеж. Останніми роками ми стаємо свідками негативного впливу змін клімату на лісові екосистеми. Стрімко зростає число лісових пожеж. Саме тому і роботи , і відповідальності у лісівників стає все більше. Про це пишуть у пресслужбі ДП “Жовківський лісгосп”.

На допомогу приходять технічні засоби – системи відеонагляду за лісовими масивами. Сучасну систему відеонагляду на пожежну вишку встановили жовківські лісівники у Соснівському лісництві. Завдяки цьому можна буде оперативніше реагувати та виявляти лісові займання на площі понад 5 тисяч гектарів цього лісництва та частині сусідніх лісництв – Великомостівського та Низівського. Швидко ліквідовувати пожежі та зменшувати їх наслідки.

Раніше, щоб помітити осередок загоряння у лісі, необхідно було піднятися на 36-ти метрову вишку. Тепер тут розташована веб-камера, що повертається на 360 градусів. Спостерігати за лісом можна перед монітором комп’ютера та смартфона. Систему моніторингу було придбано за кошти ДП «Жовківський лісгосп», її вартість склала – 39 тисяч гривень. До слова, схожий комплекс відеоспостереження успішно несе варту у Зіболківському лісництві підприємства.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.