SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У с. Свитазів на Сокальщині освятили новозбудований храм

У свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, владика Михаїл освятив храм та звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Свитазів, Тартаківського деканату.

СВІТЛИНИ тут

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь:

“Благословенна є ця хвиля, коли Бог благословляє те, що зробила людина, те, що Бог на землі створив своїми руками, те, що нашими руками з його благословення є вчинено. Сьогодні Господь в видимий спосіб це благословляє, щоб ми не тільки в цьому світі жили серед творінням, але щоб зблизилися з Богом, щоб своїм життям сказати і передати Богові вдячність на цьому храмі, на Престолі, який ми освятили.

Ми молимось, щоб наші прохання були пристанними до Божого Серця. Ми молилися, щоб Господь почув кожного, хто приноситиме прохання на цьому престолі. У Старому Завіті Бог говорить, що не відступить від того, що благословив. Так, як Бог Духом Святим наповнив світ, так і нас єднає благословенням, щоб ми могли заявитися в Церкві з любов’ю.

Ми сьогодні приурочуємо цей храм для Пресвятої Богородиці, щоби подивляти її успосіблення і обдарування, ставлення до Бога , як вона приймала його волю, Добру Новину. Ми Богородицю називаємо Божим престолом, незгораємим кущем, її заємність є неперервна і життєрадісна. З такою вірою ми приймаємо Пресвяту Богородицю. Богові було угодно її признати і приймати у своєму житті. Це Бог прийшов для нас, встановив Церкву для нас, щоб ми могли ріднитися і сприймати, що Бог приготовив для нас. Боже благословення завжди діяло в кожному з нас. Людське життя є унікальним Божим даром. Ми маємо надбання, які свідчать про особливу опіку Пресвятої Богородиці над нашим народом. Ця взаємодія Пресвятої Богородиці з Богом і супровід відбивається на долі нашої України та нашого життя. Історія говорить, що народ щораз більше віддавав себе в опіку Пресвятої Богородиці.

Сьогодні нам така доля випала, сьогодні нашу Україну, її захисників і захисниць ми поручаємо Пресвятій Богородиці. Через нашу віру і молитви Боже благословення буде скріпляти тих, які про це просять. Боже благословення є достатком для нашого життя. Ми можемо змінювати світ і життя через нашу віру, молитви, вірність і відданість. Ми своєю вірою єднаймося у молитві про наші сім’ї, Україну, про тих оберігає нашу державу, про лікарів, які стараються про порятунок, щоб нашими молитвами втішатися за долю нашого життя, України і Церкви”.

Після богослужіння була зачитана грамота для о. Володимира Августовського, який удостоївся церковної нагороди – хреста з прикрасами.

Із словом вдячності звернувся адміністратор парафії та декан Тартаківський о. Володимир Августовський, у якому подякував Кир Михаїлу за благословення, батьківське слово на освячення престолу. Також о. Володимир подякував всім присутнім священнослужителям, хорові, братству та всім парафіянам.

Прес-служба єпархії

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.