SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червонограді відкрили першу філію на Львівщині «Будинку воїна»

У Червонограді, 15 жовтня, до Дня захисників і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА, Дня українського козацтва відкрили першу філію на Львівщині «Будинку воїна», де пройшли урочисті заходи.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Сьогодні відкрилася нова сторінка ветеранської спільноти славного шахтарського міста. Багато сил і віри було вкладено, щоб відкрити нашу першу філію на Львівщині. Наша команда росте, а з нею і відповідальність перед Вами: ветеранами, волонтерами, молоддю і усім українським народом», – зазначено на сторінці Будинку воїна.

Директор комунального закладу обласної ради Олег Височанський розповів про  амбітні плани відкрити підрозділи Будинку воїна у різних громадах Львівщини і таким чином ще більше згуртувати ветеранські організації та підтримати військових. За його словами, раніше в районних центрах діяли будинки офіцерів, а зараз недостатньо уваги до учасників бойових дій і цю тенденцію варто змінити.

«До кінця року плануємо провести навчання, підготувати кадри для майбутньої роботи у філіях Будинку воїна. Спершу доведеться облаштовувати приміщення, займатися господарською діяльністю і згуртувати людей. Звісно, ми сподіваємося на додаткове фінансування з обласного бюджету і плануємо розвинути мережу закладів в області», – зазначив Олег Височанський.

Нагадаємо, ідею створення ветеранського громадського простору у Червонограді та  Бродах у червні цього року обговорили на засіданні комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради.

Присутній на відкритті першого закладу голова комісії Микола Іщук розповів, що зараз важливо зібрати та проаналізувати інформацію щодо доступності до таких центрів та залучати органи місцевого самоврядування до співфінансування.

«Червоноградська міська рада першою підтримала ідею та виділила приміщення для Будинку воїна у місті, по вулиці Корольова, 8. Фахівці обласного будинку координуватимуть роботу в громадах. У таких закладах надаватимуть соціально-психологічну підтримку ветеранам АТО-ООС, займатимуться патріотичним вихованням молоді, допомагатимуть воїнам і їхнім родинам. Завдяки спільним зусиллям місцевої та обласної влади стане  більше простору для єднання, співпраці, підтримки один одного», – пояснив Микола Іщук.

У перший день роботи в приміщенні червоноградського Будинку воїна відбулися літературна зустріч гостей з письменниками Іриною Вовк та Владом Якушевим, майстер-класи для наймолодших відвідувачів. Військові медики провели коротке навчання з надання медичної допомоги в бойових умовах. Надалі в приміщенні також надаватимуть юридичні, психологічні та соціальні консультації учасникам російсько-української війни та їхнім родинам.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.