SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червонограді судитимуть угрупування, яке збагатіло на продажі комунального майна на 2.3 млн. грн.

Серед обвинувачених – посадовець податкової служби, директор та заступник товариства.

 Злочинну «схему» заволодіння майном комунального підприємства Червоноградської міської ради викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

 Як встановили поліцейські, задля заволодіння майном фігуранти штучно створювали податкові борги. Надалі, з метою їх погашення на комунальне майно накладались арешти, а згодом його викуповували за заниженою вартістю підконтрольні товариства.

 Так, зловмисники придбали магістральну теплову мережу від котельні довжиною 1960 м, що перебувала в податковій заставі, по заниженій вартості – на понад 2,3 млн грн. Після чого реалізували її, а вторговані кошти розподілили між всіма учасниками злочинної групи.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні наразі завершено. Обвинувальний акт за погодженням із Львівською обласною прокуратурою скеровано до Червоноградського міського суду Львівської області. Учасникам угруповання інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 – ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 За скоєне злочинцям може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело – Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.