SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червонограді нетверезий водій намагався дати хабара поліцейським – відкрито кримінальне провадження

Тепер 47-річному місцевому мешканцю загрожує не лише адміністративна відповідальність за керування у стані алкогольного сп’яніння, а й кримінальна – за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі. Цей водій не вперше притягується до відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння.

21 грудня о 18.50 до поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що в місті Червоноград на вулиці Героїв Майдану невідомі особи, перебуваючи в автомобілі «Фіат Добло», розпивають алкогольні напої та порушують правопорядок.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції, які негайно прибули за вказаною адресою, виявили автомобіль неподалік місця події та зупинили його. Як встановили правоохоронці, за кермом «Фіата» перебував 47-річний водій з ознаками алкогольного сп’яніння.

Поліцейські запропонували водію пройти медичне освідчення, але він відмовився, натомість, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду.

Незважаючи на чисельні попередження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це правопорушення, водій залишив гроші у салоні службового авто.

На місці працювала слідчо-оперативна група Червоноградського відділу поліції. Правоохоронці вилучили грошові кошти. За цим фактом слідчі, за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.Крім того, на водія складено адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також встановлено, що водій вже не вперше притягується до адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані – це вже другий такий епізод протягом року. Проводиться досудове розслідування.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.