SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Белзі та Варяжі відкриють пункти пропуску на кордоні з Польщею. А зараз планують відремонтувати дорогу

В області впродовж 2021 року планують відремонтувати 170 км автошляхів до нових прикордонних пунктів пропуску.

Упродовж 2023-2026 років ЄС готовий інвестувати у будівництво п’яти нових пунктів пропуску на Львівщині 100 млн євро. Нині це лише амбіція, проєкт, втім в області готують документацію для початку ремонтів доріг на під’їздах до майбутніх пунктів пропуску. Йдеться про ремонт 170 км автошляхів. Про це розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

На Львівщині планують відкрити п’ять нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею – це Варяж – Усьмеж, Белз – Будинін у тепер вже Червоноградському районі, Мшанець – Бандрув, Лопушанка – Міхновець та Боберка – Смьольнік у новоствореному Самбірському. ЄС готовий інвестувати у цей проект 100 млн євро впродовж 2023-2026 років.

«Ці додаткові пункти пропуску зв’яжуть Україну з Європою. Ми європейська держава з європейським менталітетом, потрібно нарешті налагоджувати зв’язок. Чим більше пунктів пропуску, тим більший рух, тим більше людей виїздить, приїздить, тим краща торгівля, більше логістичних складів, виробництв, вищі зарплати. Це одна з точок розвитку, це туризм, економіка, це культура. Все дуже взаємопов’язано», – каже Максим Козицький.

Він каже, що нині готують проєктні рішення для початку робіт на під’їздах до майбутніх пунктів пропуску. Далі дороги прокладатиме «Укравтодор» в рамках програми «Велике будівництво».

«Це буде близько 170 км автошляхів. Це дороги Боберка – Бориня, Мшанець – Стрілки, Турка-Лопушанка, Белз – Великі Мости, Белз – Вар’яж, Белз – Бояничі, Рава-Руська – Судова Вишня. Орієнтовна кошторисна вартість – 4 млрд грн. На перших двох об’єктах роботи вже ведуть», – зазначив він.

Максим Козицький додав, що будівельні роботи впродовж трьох наступних років проводитимуть за державні кошти – уряд передбачив на них 100 млн грн.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.