SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Стипендіатів Червоноградської міської ради нагороджуватимуть у Палаці Потоцьких

25 травня у Палаці Потоцьких 16 переможців обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та заключного етапу всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» отримають посвідчення стипендіатів Червоноградської міської ради. Про це повідомила головний спеціаліст міського відділу освіти Галина Лобащук.

Відповідно до новоприйнятої програми «Обдаровані діти» на 2021-2025 роки, значно зросли суми, як одноразових стипендій випускникам, так і щомісячні виплати учням-стипендіатам (відповідне рішення сесії та положення про стипендії – розмішене на сайті Червоноградської міської ради). На жаль, у зв’язку з карантинними обмеженнями традиційні всеукраїнські олімпіади не проводилися. Відповідно до положення та вимог Всеукраїнських олімпіад була організована лише інтернет-олімпіада з інформатики.

Відтак, випускник ЧСШ № 8 Ігор Дмитров здобув ІІІ місце в обласному її етапі. Фактично, він єдиний із стипендіатів, які будуть нагороджені як призери олімпіад. Частину номінантів становлять учні ЗЗСО № 2, 4, 8, 12, Червоноградського ліцею – переможці конкурсу-захисту учнівських наукових робіт.

Також місто має призерів у конкурсах гуманітарного напрямку (психологія, правознавство, іноземні мови, історія, українська мова та література), математики, інформатики. Учениця 10 класу Червоноградського ліцею Христина Пачковська, виборовши І місце в обласному етапі конкурсу-захисту з математики, гідно представила Львівщину й у Всеукраїнському етапі. Цікаво, що срібний призер у конкурсі-захисті в галузі комп’ютерних наук Манько Микола із ЧЗШ № 4 навчається лише у 8 класі, хоч традиційно перемагають у конкурсі 10-11-класники.

За новим Положенням, на відміну від попередніх років, уперше винагороду отримають не лише сольні виконавці фестивалю «Сурми звитяги» (а цього річ – це учні ЗЗСО № 3, 9, та 12), а й творчий колектив ЧНВК № 3.

До речі, до номінантів додадуться ще переможці конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість тобі, Україно!» – найбільш вагомого в цій галузі, учасники – це вихованці закладів позашкільної освіти. Заключний його етап буде у липні.

Отож, стипендіатами Червоноградської міської ради ТГ визначені по троє учнів ЗЗСО № 3, 8, 12, по двоє учнів ЗЗСО № 9 та Червоноградського ліцею, по одному учневі ЗЗСО № 2 та 4.

Формат проведення свята, з огляду на карантинні обмеження, дещо зміниться. До урочистої зали будуть запрошені стипендіати міської ради з батьками та учителями. Нагороди вручатимуть секретар міської ради, заступниця міського голови, члени депутатської комісії з питань освіти, начальник відділу освіти. А урочисту атмосферу дійства забезпечать вихованці будинку дитячої та юнацької творчості Червонограда.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.