SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Стан забезпечення  засобами захисту медичних закладів Червонограда на час епідемії коронавірусу

Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград підхоплюємо флешмоб інших лікарень і повідомляє про забезпечення працівників Центру ПМСД м. Червонограда.

“Отже, за кошти отримані від Національної служби здоров’я України  і з допомогою благодійників ми маємо:
✅Окуляри захисні – 126 шт.
✅Шапочка одноразова – 1350 шт.
✅Бахіли – 907 пар.
✅Халат одноразовий – 1 230 шт.
✅Респіратор – 298 шт.
✅Маска одноразова – 200 шт.
✅Маска марлева багаторазова – 2 000 шт.
✅Комбінезон одноразовий – 90 шт.
✅Рукавиці медичні – 8 805 шт.
✅Швидкі тести на COVID-19 – 2057 шт.
✅Швидкі тести на грип – 49 шт.
✅Деззасоби – 613 л.
✅Деззасіб “Бланідас-300”- 5 700 шт.
Захисні щитки кожен лікар та медсестра придбали самостійно.
‼Якщо ці цифри перевести в час – то ми маємо орієнтовно місяць – півтори повного захисту!
Чи цього достатньо❓ Відверто кажучи – ми не знаємо. Тому закликаємо Вас – дотримуйтесь правил карантину‼ Це дуже важливо для нас❗” – зазначили на сторінці у facebook в Центрі первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград.

Центральна міська лікарня м.Червонограда також інформує жителів регіону про стан забезпечення, крім того, наголошує, що потреба є не тільки в засобах інтивідуального захисту, а й побутовому обладнанні.

” На сьогоднішній день в КП «Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради» введено суворий карантин, призупинено діяльність деяких підрозділів, заборонено планову госпіталізацію. Заклад надає тільки ургентну допомогу пацієнтам без ознак інфекційних та вірусних захворювань. Лікарня дотримується посиленого дезінфекційного та протиепідемічного режиму. В приймальному відділенні закладу оглядаються хворі з важкою патологією і з підозрою на CОVID-19 та вирішується питання щодо їх подальшої госпіталізації в профільну лікарню. При потребі пацієнтам проводиться експрес діагностика швидкими тестами. Хворі з симптомами ГРВІ (підвищена температура, нежить, кашель) повинні звертатися до сімейного лікаря в КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червонограда».
Наш заклад не є визначеним наказом департаменту охорони здоров’я ЛОДА для лікування хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію і на сьогоднішній день такі пацієнти відсутні. Але в лікарні постійно поповнюється запас засобів індивідуального захисту у разі виникнення потреби в їх застосуванні.
На виділені міською радою кошти (500 000 грн.) було закуплено:
1. Комбінезон захисний багаторазовий – 50 шт.
2. Комбінезон захисний одноразовий – 100 шт.
3. Халат одноразовий – 1250 шт.
4. Шапочка одноразова – 2500 шт.
5. Фартух одноразовий – 500 шт.
6. Нарукавники одноразові – 100 пар
7. Бахіли одноразові – 500 пар
8. Окуляри захисні – 220 шт.
9. Маски багаторазові – 1000 шт.
10. Респіратор FFP2 – 212
11. Дезінфекційні засоби – 192 л.
12. Антисептик для рук – 240л.
13. Рідке мило 320 л.
При потребі адміністрацією міста розглядатиметься питання про додаткове фінансування закладу.
Окрім того, лікарня отримує благодійну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту, а саме: одноразові маски, захисні екрани, комбінезони, респіратори класу FFP2 та FFP3.
Звичайно, перелічених засобів є недостатньо на випадок погіршення епідеміологічної ситуації в нашому регіоні, а тому адміністрація лікарні просить відгукнутися небайдужих людей і в міру сил допомогти з необхідним забезпеченням нашого закладу як фінансовим так і засобами захисту. На даний час в лікарні є потреба окрім засобів індивідуального захисту ще й в побутовому обладнанні, а саме – в пральних машинах та бойлерах.
Водночас звертаємося із проханням, щоб в цей складний для всіх нас період максимально дотримуватись умов карантину, допомагати один одному, а не провокувати та сіяти паніку серед населення”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.