SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Сокальська ЦРЛ отримала нову кисневу станцію

Про це повідомив на своїй особистій сторінці у facebook головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед.

“Слабким місцем у боротьбі з коронавірусом є забезпечення медичних установ киснем. Його використання є чи не єдиним порятунком для тяжких хворих. Сьогодні ми одні з перших в області встановили кисневу станцію, яка заміняє 600 балонів кисню,” – написав Роман Швед.

Станція забезпечить безперебійну подачу кисню на апарати штучного дихання у відділ інтенсивної терапії Сокальської ЦРЛ. Рідкий кисень закачують у резервуар, а з нього, уже як газ, подають хворим у палати. Місткість бочки становить близько 11,5 тон. Саме через кисень відновлюється самостійна дихальна система організму і людна виходить із небезпечного стану хвороби.

“Кисень є невід’ємною частиною лікування тяжких пацієнтів.COVID-19 диктує свої умови – у нас на стаціонарному лікуванні у відділі інстенсивної терапії можуть перебувати декілька пацієнтів одночасно, які потребують використання високих потоків кисню. Резервуари, які ми підготували на початку пандемії, доводилось заправляти кожні два-три дні. Завдяки кисневій станції, лікарня може забезпечити якісну подачу кисню до киснево залежних пацієнтів,” – додав головний лікар Сокальскої ЦРЛ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.