SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Сьогодні Україна вперше відзначає День екстреної медичної допомоги разом з усією Європою

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Я дякую тим, хто чергує вдень і вночі. Хто першим прибуває туди, де люди потребують невідкладної допомоги. Хто продирається крізь затори в мегаполісах, і попри все добирається у далекі гірські села. А якщо не може проїхати, то іноді по кілька кілометрів несе пацієнта на ношах», – сказав очільник Львівщини.

Він додав, що упродовж двох останніх років в Україні суттєво оновили автопарки швидкої допомоги, фахівцям «екстренки» підвищили зарплати, покращили радіозв‘язок. Львівщина стала першою областю, де почали активно розвивати аеромедичну евакуацію.

«Повномасштабна війна принесла нові виклики. Львівщина прийняла сотні тисяч вимушених переселенців. Працівники екстреної медичної допомоги змусили себе забути про втому, і уже понад три місяці жертовно допомагають усім, хто цього потребує: транспортують людей з поїздів у лікарні, везуть хворих та поранених на лікування за кордон, виїжджають поблизу гарячих точок, щоб евакуювати постраждалих. З усієї медичної галузі працівники екстреної меддопомоги зараз залучені найбільше. Розвиток екстреної медичної допомоги – пріоритет держави на найближчі роки. Це також пріоритет Львівської обласної державної адміністрації. Працівники екстреної медичної допомоги, ви також воїни. Ви завжди на передовій порятунку людського життя. Дякуємо. Цінуємо. Підтримаємо», – зазначив Максим Козицький.

Джерело – Львівська ОВА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.