SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Школярі відпочиватимуть знову, а пробне ЗНО перенесуть – уряд вводить карантин по Україні до 3 квітня

Кабінет міністрів запровадив карантин по всій країні до 3 квітня. Рішення набуде чинності опівночі 12 березня.

Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19.

На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабінетом Міністрів України вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

У Міносвіти пояснили, що взагалі рішення про карантин у школах і дистадках ухвалює кожна місцева адміністрація окремо, але як буде в ситуації з карантином на загально національному рівні, поки невідомо.

Крім того, в країні перенесуть пробне Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), повідомили на брифінгу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Пробне оцінювання з української мови і літератури мало відбутися 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня.

Пробне ЗНО будуть продовжувати вже після карантину.

12 березня 2020 року в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 11 березня 2020 року.

Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців є у листі Міністерства освіти і науки №1/9-154 від 11 березня 2020 року.

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління:

– дошкільної,

– загальної середньої,

– позашкільної,

– професійної (професійно-технічної),

– фахової передвищої,

– вищої,

– післядипломної освіти.

Дане рішення Уряду є підставою для керівника закладу освіти видати наказ про запровадження карантину в закладі.

Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти.

МОН рекомендує закладам освіти:

– відмовитись від проведення та участі у масових заходах в приміщеннях та на території закладів освіти, зокрема пробного зовнішнього незалежного оцінювання, олімпіад, змагань, конкурсів, виставок тощо;

– не направляти здобувачів освіти та співробітників закладів до країн з високим ступенем ризику зараження;

– інформувати здобувачів освіти та співробітників закладів щодо того, як запобігти поширенню хвороби та дій у випадку захворювання;

– розробити заходи щодо проведення занять за допомогою дистанційних технологій та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації;

– розробити заходи щодо часткового переведення працівників на дистанційну роботу;

– забезпечити профілактичні заходи, які попередять масове розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій;

– виділити у гуртожитках закладів профтеху, фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти місця для ізоляції здобувачів освіти з ознаками гострих респіраторних захворювань;

– виконувати рішення тимчасових обласних протиепідемічних комісій;

– обмежити проведення запланованих нарад, перевірок, експертиз до нормалізації епідемічної ситуації.

Фото: Еспресо.TV

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.