SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Шахтарям обіцяють виплатити борг по зарплаті 17 серпня

У вівторок, 10 серпня, Міністерство енергетики України звернулося з листом до Міністерства фінансів України, щоб спрямувати у серпні 653 млн гривень на виплату зарплат шахтарям.

Найбільше грошей, а саме – понад третину цієї суми, Міненерго скеровує для Львівської області. За ці кошти має бути покрито заборгованість за квітень-червень 2021 року для ДП «Львіввугілля». Про це повідомили у Львівській ОДА.

“Ми постійно тримаємо на контролі ситуацію з виплатами шахтарям Львівщини. Добре, що зароблені гроші людям повертати почнуть ще до Дня Незалежності. Дякую за розуміння ситуації та конструктив Кабінет Міністрів України, Міненерго та Міністерству фінансів”, – повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький

Виплати, за домовленістю з Мінфіном, проведуть вже з понеділка, 16 серпня.

“Є тверда впевненість, що кошти на зарплату будуть перераховані 16 серпня. Через технологічний регламент роботи казначейства на рахунки працівників гроші надійдуть вже 17 серпня, у вівторок.

6 серпня нашим підприємством, як і іншими вугледобувними підприємствами Міненерго, завершено інвентаризацію заборгованості за квітень-червень 2021 року.

На сьогодні Міненерго отримало усі погодження в уряді, бюджетному комітеті Верховної Ради і вже у понеділок Міністерство фінансів направить кошти для виплат заробітної плати.

Питання заробітної плати на постійному контролі в Міненерго, впевнений, й цього місяця виплата буде відповідно до запланованих дат,” – т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Павло Прокопик сьогодні спілкувався з керівництвом Міненерго:

Довідково:

За ініціативою Міненерго прийняли розпорядження Кабміну «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики на 2021 рік» від 14.07.2021 № 760-р, яким здійснено перерозподіл видатків розвитку, передбачених Міненерго у 2021 році.

Станом 6 серпня 2021 року вугледобувні підприємства Міненерго провели інвентаризацію за квітень-червень 2021 року і після затвердження розподілу зазначених коштів між одержувачами, Міненерго звернулось до Мінфіну із запитом спрямувати кошти в сумі 653 029,0 тис. гривень на виплату заробітної плати шахтарям.

Додамо, за останні 4 місяці зарплату шахтарям виплатили лише частково: 60% за квітень і травень, 40% — за червень. За липень працівники шахти грошей не отримали зовсім. Загалом їм заборгували 281 мільйон гривень.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.