SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Шахтарі ДП “Львіввугілля” вже вкотре в Києві вимагають виплати заробітної плати

Сьогодні, 17 березня, біля Верховної Ради відбувається акція протесту гірників з вимогою розрахуватися з зарплатними боргами та стабілізувати роботу державного підприємства «Львіввугілля».

Зранку до гірників Львівщини, які приїхали на Банкову, вийшла заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко. Вона пообіцяла працівникам ДП «Львіввугілля» передати вимоги президенту, сприяти вирішенню проблеми із виплатою зарплатної заборгованості та роботи підприємства. Згодом шахтарі перейшли до будівлі парламенту, де о 10 розпочалось пленарне засідання Верховної Ради.

Як написав на особистій сторінці Михайло Волинець, далі делегація від шахтарів Львівщини прийшла на перемовини до Міністерства енергетики України.

Дивіться у відео:

Вимоги протестувальників – шахтарів ДП «Львіввугілля» висловили голова осередку Незалежної профспілки гірників України шахти «Лісова» ДП «Львівугілля» Мирослава Кафтан, та очільник первинки Незалежної профспілки гірників України шахти «Степова» Василь Семканич.

До шахтарів також виходили народні депутати Михайло Боднар та Юрій Камельчук. Їм шахтарі передали листи-звернення з вимогами.

Як повідомив Олег Стельмах, заступник голови профспілки шахти “Лісова”, під ВР зібралося близько 140 людей. Це працівники усіх шести шахт ДП “Львіввугілля” і допоміжних підприємств, яким боргують за відвантажену продукцію.

Нагадаємо, 327 млн грн заборгували ДП «Львіввугілля» за відвантажену продукцію споживачі різної форми власності. Через це зриваються строки виплати зарплати, сплати ЄСВ та податків. Стає неможливим належне підтримання технологічного процесу підприємства та своєчасне введення в роботу нових лав.

Працівники, профспілковці, шахтарі ДП «Львіввугілля» вимагають втручання в ситуацію президента України, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, в.о. міністра енергетики для швидшого вирішення питання, проведення розрахунків за відвантажену вугільну продукцію, відновлення стабільної роботи підприємства з усіма позитивними наслідками.

Станом на 14 год, у Міністерстві енергетики проходить нарада щодо виведення з кризового стану ДП «Львіввугілля» за участі трудового колективу.

Фото – Олег Стельмах.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.