SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Розпочалась осіння призовна кампанія на військову строкову службу

На Львівщині розпочалась осіння призовна кампанія на військову строкову службу. Про це повідомили під час брифінгу у Львівському обласному військовому комісаріаті 2 жовтня, пише пресслужба Львівської ОДА.

«Згідно із нашими планами та завданнями ми повинні призвати на військову службу близько 630 осіб. Осіння призовна кампанія, як і попередня, весняна, відбувається в час карантину, це, звісно, додаткові виклики – транспортування призовників, проведення тестувань тощо. Дякуючи співпраці місцевої влади із комісаріатом, очікуємо, що нинішній призов пройде так само, як весняний, із стовідсотковим виконанням», – зазначив голова обласної призовної комісії, заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

«Львівська область до проведення призову готова. Загалом до війська Львівщина призиває 632 осіб, із них до Збройних сил – 343, Нацгвардії – 244, 20 – до Державної прикордонної служби та 25 — до Держслужби спеціального транспорту. Окрім перевірки стану здоров’я на придатність до проходження строкової військової служби, передбачається і експрес-тестування на коронавірус – усім призовникам проведуть ІФА-тестування», – розповів військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко.

Він також наголосив, що строковиків до служби у зоні проведення ООС не залучають.  

«Вони проходитимуть службу на мирній території, в межах Львівської області, а також у Рівному, Одесі, Харкові, Житомирі, тощо».

Термін служби складе 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – 12 місяців.

Зазначимо, згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Тому одразу після початку нового призову військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.

Початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату. Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.