SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Роби добро і в час карантину – на Сокальщині священик з храму Петра і Павла організував благодійну допомогу

РО «Українська Молодь Христові» та отець Ярослав Валюх продовжують організовувати волонтерську допомогу одиноким і потребуючим жителям Сокальщини.

Рішенням Уряду, карантин продовжено і районна організація “Українська Молодь Христові” не перестає піклуватися про тих, хто найбільш соціально незахищений. 23 квітня, в рамках ініціативи цієї організації було сформовано та передано наступні 100 пакетів із необхідними продуктами та засобами захисту. А саме: макарони, олія, сардина, згущене молоко, суповий брикет, крупа пшенична, господарське мило, туалетний папір, медична маска, 200 гр. домашнього печива, солодощі “Бім бом”.

На сьогоднішні, 23 квітня, пакунки витрачено 9645 гривень, а також отримано допомогу у іншому (не грошовому) вигляді. Про це повідомив священик сокальської церкви св. ап. Петра і Павла о.Ярослав Валюх у себе на facebook-сторінці.

“Дякуємо нашим благодійникам, які долучились до нашої справи: Зоряна Балко (допомогла придбати складові пакетів за цінами від виробників, надала пакувальні пакети та туалетний папір), Христина Прокопчук Чапаріна (спекла домашнє печиво із натуральних продуктів та передала 48 пакетиків по 200 грам), п. Леся (100 медичних масок), ТМ “Ніка” п. Марія Шамборовська (17 ящиків по 42 шт солодощів), нашим семінаристам Олегу Гаврилюку та Дімі Колтонюку (фасування продукції у пакети), також було використано кошти отримані, як благодійну пожертву за маски. Усі ці 100 пакунків сьогодні передано до Сокальського територіального центру ( Тетяна Бугай) та у безпечний спосіб буде доставлено до осіб, що потребують допомоги в м. Сокаль. Вчора було отримано пожертву у вигляді 20 пасочок та 2 кг м’ясних виробів від п. Лесі ( с. Поториця)та одразу передано 2 пакунки для людей з інвалідністю,”- написав о. Ярослав Валюх у facebook.

Станом на 23 квітня, завдяки підтримці небайдужих, районній організації “Українська Молодь Христові” вдалося передати: 425 пакетів для потребуючих осіб, пакунки із харчами та засобами захисту для будинку сімейного типу сестер Йосифіток в с. Цеблів та Хоспісного відділення с. Угнів. На закупівлю усього необхідного протягом усього періоду існування ініціативи витрачено 39 600 грн. Окрім допомоги у вигляді продуктів та засобів захисту, було надано юридичні консультації людям похилого віку та людям з інвалідністю у телефонному режимі (як та від кого отримати кошти задекларовані урядом, як переоформити субсидію, як оплатити комунальні послуги тощо). Це зробила Оксана Поліщук.

“Тішить те, що все частіше люди помічають тих, кому потрібна допомога, телефонують та пишуть нам і ми з допомогою наших меценатів можемо про них подбати,”- на завершення допису додав о. Ярослав.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.