SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Річна фіксована ціна на газ уже виправдовує себе

Попри завершення опалювального сезону газ у Європі лише дорожчає. На таку незвичну для літа тенденцію впливають пожвавлення економіки, низькі запаси палива в сховищах, а також російський Газпром, який штучно створює дефіцит газу на європейському ринку, обмежуючи обсяги постачання. Про це пише консультаційний центр для населення “ГазПравда”.

У середньому ціни на газ у Європі на початок червня сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше за $270 за тисячу кубометрів.

Таким чином, ринкова ціна за кубометр газу в червні сягає майже 12 грн за кубометр.

Проте ціну в майже 12 грн за кубометр споживачі не платитимуть! Адже, як базова діє річна, фіксована ціна. У Нафтогазу вона складає 7,96 грн за кубометр. Річні ціни решти компаній коливаються від 7,80 грн до 13,50 грн за кубометр. Перелік усіх пропозицій можна переглянути в огляді ГазПравди: https://gazpravda.com.ua/novyny/vid-7-80-i-do-13-50-hrn-za-kubometr-postachalnyky-opryliudnyly-svizhi-tsinnyky-na-haz.

Базова річна ціна зафіксована на рік і не змінюється навіть за умов підвищення цін на європейських хабах і сезонних коливань.

Підключення ж до тарифного плану «Місячний» відбувається ЛИШЕ за бажанням клієнта. У даному випадку споживачам справді вигідно залишатися на річних базових пропозиціях.

Але вже в липні більшість компаній обіцяють презентувати свої сезонні та альтернативні річні продукти – наприклад, із рівними помісячними проплатами. ГазПравда вже чекає на різні, конкурентні пропозиції та підготує спеціальний огляд сезонних цін, аби споживачі могли обрати для себе найкращий варіант.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.