SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Реорганізація громад і районів. Верховна Рада прийняла законопроект 3651-д в цілому

17 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д.

За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Законопроект дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

Як повідомлялося, цей законопроект треба було прийняти до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування. Для функціонування місцевої влади в новому адміністративно-територіальному устрої цей законопроект має створити умови, які гарантують стабільність правових та інших відносин, забезпечують безперервність реалізації завдань і повноважень як державної влади на місцях, так і місцевого самоврядування.

У першому читанні законопроект №3651-д Верховна Рада прийняла 3 листопада 2020 року.  

Джерело – портал “Децентралізація”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.