Warning: getimagesize(https://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/reforma-oblast-lvivska-1-1024x724.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

«Реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України: можливі та оптимальні варіанти». Круглий стіл на цю тему відбувся в Мінрегіоні 5 березня за ініціативи Центру політико-правових реформ, який в рамках проекту «Підготовка та громадське обговорення  обґрунтованої пропозиції нового районного поділу всіх областей в рамках реформи місцевого самоврядування України», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Великої Британії, підготував пропозиції щодо кількості нових адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Як пояснив Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Ці матеріали 6 березня вперше презентували в Мінрегіоні.

«Ми сьогодні поки не ведемо мову про те, як має називатися адмінтеродиниця субрегіонального рівня – район, повіт, округ чи ще якось. Ми сьогодні приступаємо до обговорення їх формату. Хоч такі обговорення тривають в країні з початком реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Та поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади базується на однойменній Концепції. У планах держави завершити реформу у 2020 році, провівши чергові місцеві вибори на новій територіальній основі місцевого самоврядування.

Джерело: Прес-центр ініціативи «Децентралізація».

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.