Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/smartnews.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

Обласна міжвідомча робоча група з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Львівської області у п’ятницю, 21 лютого, мала розглянути формат найбільш дискусійних шести ОТГ у різних районах Львівщини та майбутньої Львівської ОТГ. Однак представники громад зірвали засідання, до Львова справа не дійшла, пише Захід.нет.

На анонсоване ЛОДА засідання міжвідомчої групи у сесійний зал Львівської облради, який розрахований приблизно на 100 осіб, прийшли понад 500 представників громад з різних районів та передмістя Львова. Усіх охочих впустили в середину, де вони зайняли більше ніж половину сесійного залу, натовпи стояли і усіх проходах. Люди прийшли відстоювати свої ОТГ з плакатами: «Слуги народу, заберіть мафію від формування ОТГ», «Шахтарі за Сілецьку ОТГ», Малехівській ОТГ бути», «Ні, знищенню Новострілищанської ОТГ».

На початку засідання голова міжвідомчої групи, перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський оголосив, що область отримала чітке доручення від Мінрегіону якнайшвидше подати на затвердження у міністерство проект перспективного плану. Крайній термін подання спливає саме 21 лютого.

Представники міжвідомчої групи встигли прийняти рішення щодо трьох дискусійних ОТГ. Зокрема, у Бродівському районі не було підтримано пропозицію представників громад про збереження існуючої Заболотцівської ОТГ – її затвердили у складі Бродівської міської ОТГ.

Щодо Стрийського району міжвідомча група дослухалася до прохань міського голови Моршина. Тому три села, які раніше пропонували у складі Моршинської ОТГ, погодилися доєднати до Стрийської ОТГ.

У перспективному плані Сокальського району міжвідомча група не підтримала утворення окремої Сілецької ОТГ (з центром у Соснівці), затвердивши ці населені пункти у складі Червоноградської ОТГ. Це рішення збурило мешканців, які відстоювали утворення окремої Сілецької ОТГ. Активні жінки з Соснівки підійшли до столу президії з вимогою повернутися до розгляду їхнього питання. Присутні у залі пітримали їх вигуками «Ганьба!», «Банду геть!».

Міжвідомча група спробувала перейти до розгляду дискусійних ОТГ Миколаївського району, однак безуспішно. Через крики у залі голова Василь Лозинський оголосив про закриття засідання, пояснивши, що неможливо працювати в таких умовах. Засідання тривало близько двох годин, до розгляду Львівської ОТГ справа не дійшла. Відтак рішення щодо формату майбутньої громади, найімовірніше, прийматиме вже не ЛОДА, а Кабмін і Верховна Рада.

Далі ситуація переросла у стихійний мітинг. Депутати облради від «Свободи», НРУ, «Батьківщини», активісти, представники громад по черзі виголошували свої вимоги в мікрофон. Вимагали продовжити засідання, створити нову робочу групу, але вже без чиновників, приймати власні рішення, пропонували покликати голову ЛОДА Максима Козицького, аби він прийняв усі рішення так, як цього хочуть громади.

Ситуацію спробував взяти під контроль заступник голови ЛОДА Юрій Холод, він навіть запропонував продовжити роботу. Однак коли порахували присутніх представників міжвідомчої групи, вже не було кворуму. Представники громад залишилися у залі, вимагаючи продовження роботи міжвідомчої групи і прийняття рішень.

Джерело: zaxid.net

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.