SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Правила дорожнього руху повинні знати і велосипедисти

Основна причина травмування велосипедистів – недотримання вимог ПДР. Про це повідомляє Поліція Львівської області на своїй сторінці у facebook.

Щоб уникнути фатальних наслідків, поліцейські нагадують:

– Рухатися дорогами на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.
– Велосипедист має право керувати двоколісним транспортом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного.
– Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).
– За можливості використовуйте засоби особистої безпеки: шолом, наколінники та налокітники, а також дотримуйтесь вимог знаків, розмітки та сигналів світлофора.

Відповідно до п. 6.6 ПДР України велосипедисту забороняється:
– керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби й в умовах недостатньої видимості — з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів;
– рухатися автомагістралями і дорогами для автомобілів, а також проїзною частиною, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку;
– рухатися тротуарами і пішохідними доріжками (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);
– під час руху триматися за інший транспортний засіб;
– їздити, не тримаючись за руль, та знімати ноги з педалей (підніжок);
– перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7 років, які перевозяться на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками);
– буксирувати велосипеди;
– буксирувати причеп, не передбачений для експлуатації з велосипедом.

Поліція Львівщини нагадує: дотримання вимог Правил дорожнього руху – запорука безпеки на дорогах.

У травні-червні поліцейські проводять комплексні профілактичні заходи з метою зменшення аварійності на автошляхах Львівщини.

Проведено ретельний аналіз стану автомобільних доріг області з визначенням місць концентрації ДТП, їх причин та наслідків. З врахуванням результатів цього аналізу збільшено кількість екіпажів поліції, задіяних до нагляду за безпекою дорожнього руху на автомобільних дорогах Львова та області.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.