SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Поліцейські офіцери громади обслуговуватимуть 14 населених пунктів, що увійшли до складу Червоноградської територіальної громади – Меморандум підписано

Кожній громаді – свій поліцейський офіцер: Червоноградська ОТГ підписала Меморандум про співпрацю з поліцією Львівщини.

12 березня, у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський та голова Червоноградської територіальної громади Андрій Залівський підписали Меморандум про співпрацю та партнерство для підвищення рівня безпеки і порядку, охорону прав і свобод людини та протидію злочинності на території ОТГ.

Передбачено, що поліцейські офіцери громади обслуговуватимуть 14 населених пунктів, що увійшли до складу Червоноградської територіальної громади, у яких проживають понад 90 тисяч осіб.

Головним завданням такого поліцейського є надання мешканцям якісних поліцейських послуг за принципом «тут і зараз», забезпечення правопорядку на території обслуговування, своєчасне реагування на проблеми громади та запобігання вчиненню правопорушень.»

Нагадаємо, що у 2020 році голови 22 об’єднаних територіальних громад Львівщини вже підписали Меморандуми про співпрацю з Головним управління Національної поліції у Львівській області. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно реалізується на території Львівщини і передбачає, що у кожній територіальній громаді працюватиме свій офіцер поліції, який там і проживатиме.

31 поліцейський офіцер громади пройшов спеціальну підготовку в Харківському Національному університеті внутрішніх справ і готовий виконувати свої обов’язки в ОТГ Львівщини.

Джерело – Червоноградська міська рада

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.