SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Поліцейські Львівщини закликають мисливців дотримуватись правил полювання

За минулі вихідні, 14-15 листопада, правоохоронці склали 25 адміністративних протоколів за порушення правил зберігання та реєстрації зброї.

На Львівщині третій місяць триває сезон полювання на пернату дичину. Відтак, співробітники територіальних підрозділів поліції Львівщини спільно з представниками держкомлісгоспу та небайдужими громадянами продовжують перевіряти дотримання мисливцями правил поводження зі зброєю та особистої безпеки, а також вживають заходів щодо недопущення браконьєрства. Так, протягом 14-15 листопада поліцейські склали 25 протоколів за ст.192 (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Найбільше таких було виявлено у Яворівському, Пустомитівському, Сокальському, Радехівському, Золочівському та Буському районах.

«Наші співробітники систематично проводять такі рейди, аби запобігти випадкам загибелі чи травмування людей. Поліцейські роз’яснюють мисливцям, як правильно поводитись зі зброєю, попереджають про небезпеки, пов’язані з порушенням правил полювання, та перевіряють у них наявність усіх необхідних документів», – повідомив начальник відділу з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи поліції Львівщини підполковник поліції Віктор Катерина.

Завдяки вжитим заходам, під час полювання протягом минулих вихідних надзвичайних подій з використанням мисливської вогнепальної зброї на території Львівщини не зареєстровано.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.