SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Погода буде гіршою: 14-15 квітня сильний вітер і заморозки

У зв’язку із проходженням холодного атмосферного фронту та вторгненням холодної арктичної повітряної маси з північного заходу, 14 — 15 квітня по місту та області очікуються пориви вітру й заморозки, на дорогах ожеледиця. Про це інформує Львівський регіональний центр з гідрометеорології. Мерія просить усіх зважати на прогноз погоди й бути обережними.

Зокрема, очікуються:

— 14 — 15 квітня місцями пориви вітру (північно-західний з переходом на західний) 15 — 20 м/с.

— 14 квітня вночі та вранці на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0 — 3°, подекуди значний дощ та мокрий сніг. В горах утворення тимчасового снігового покриву, на дорогах ожеледиця.

— 15 квітня вночі та вранці сильні заморозки 0 — 5°.

Очікується зниження денної температури повітря 14 березня до 3 — 8° тепла, 15 березня 5 — 10° тепла.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час сильного вітру, а саме:
• Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно закриті, це вбереже від осколків, якщо вітер виб’є скла.
• Без зайвої необхідності не виходити на вулицю. Опинившись на вулиці слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев.
• Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь.
• Не паркуйте під деревами автомобілі, тому що дерево може впасти або розламатися.
Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних. В разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.