SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
“Подарунок” на свята – шахтарям виплатили ще 11% зарплати за березень

27 квітня, на рахунок ДП «Львіввугілля» надійшли кошти з держбюджету за програмою «Реструктуризація вугільної галузі» та від реалізації вугільної продукції.

З цих коштів було виплачено частину заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» за березень, а саме 11% від березневого фонду зарплати. Про це повідомляють у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

Так, станом на 28.04.2021 виплачено 68% зарплати за березень 2021 року.

Стосовно виплати заборгованості із зарплати за січень-лютий 2021 року в  ДП «Львіввугілля» проведено інвентаризацію та дані передано в Міністерство енергетики України.

Окрім того, варто зауважити, що в п’ятницю, 23 квітня, за результатами проведеної робочої зустрічі, де обговорювали питання заборгованості з виплати заробітної плати в ДП «Львіввугілля», за участі депутатів Верховної Ради України, голова облдержадміністрації Максим Козицький особисто звернувся листом до Міністра фінансів Сергія Марченка з проханням сприяти мобілізації коштів за згаданою вище бюджетною програмою з IV кварталу 2021 року для виплати заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» за січень-березень 2021 року.

Читайте також: Пішки до Києва. Шахтарі ДП “Львіввугілля” після Великодня проведуть безтермінову акцію протесту

Під час сесії 27 квітня, депутати Львівської обласної ради також звернулися до  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України  щодо критичної ситуації, яка  склалась у зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля».

В документі акцентується увага на тому, що вугільна галузь Львівщини має велике значення для соціально-економічного розвитку регіону, тому забезпечення її стабільної роботи є пріоритетним напрямом діяльності органів виконавчої та законодавчої влади області.

“Найбільшим підприємством вугледобувної галузі області є ДП «Львіввугілля», до складу якого входить 7 шахт – «Великомостівська», «Межирічанська», «Відродження», «Лісова», «Зарічна», «Степова», «Червоноградська» та 13 обслуговуючих підприємств – усього 20 відокремлених підрозділів.

Станом на 01.04.2021 працівники ДП «Львіввугілля»  отримали  лише 27% заробітної  плати за січень та 32 % за лютий поточного року.

Загальна заборгованість з виплати заробітної плати   перед шахтарями Львівщини   складає 191 млн гривень.

Окрім того, ДП «Львіввугілля» не отримало 275 млн грн за добуте відвантажене вугілля  від ДП «Держвуглепостач», ДП «Укрвугілля», ТзОВ «Енергетична компанія «Укренерговугілля», ТзОВ «Укрвуглезбагачення» та ПАТ «Львівська вугільна компанія».

У зв’язку з цим погіршується економічне становище в шахтарському регіоні та зростає соціальна напруга,  неодноразово  виникають численні протести, голодування, страйки працівників вугільної галузі.

З метою зняття соціальної напруги в регіоні та забезпечення ефективної роботи ДП «Львіввугілля», беручи до уваги звернення Червоноградської міської ради, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо вжити негайних  заходів  щодо виплати працівникам ДП «Львіввугілля» заробітної плати  та погашення заборгованості перед підприємством  за реалізоване вугілля”, -вказано в тексті звернення.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.