SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Перший крок до відновлення пішого переходу в Угринові зроблено, далі – рішення за сесією ЛОР – Сергій Касьян

Сьогодні, 2 червня, відбулось позачергове засідання Львівської обласної ради, у якій взяв участь і депутат від Сокальщини Сергій Касьян. Відразу після позачергової сесії було проведено
засідання бюджетної комісії. Одним з питань на ній було погодження виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації по проведенню поточного та середнього ремонту дороги Хоробрів-Угринів, облаштування митного переходу. За словами депутата Львівської ОДА Сергія Касьяна, комісія, у складі якої він є, погодила виділення 350 тис.гривень на виготовлення відповідної документації. Далі – рішення за сесією Львівської обласної ради, яка має відбутися в четвер 4 червня.

Нагадаємо, піший перехід на автомобільному пункті пропустку “Угринів-Долгобичув” перестав функціонувати з 1 січня 2019 року.

Тимчасова інфраструктура для здійснення перевірки пішоходів і велосипедистів на цьому переході у нинішньому вигляді “створює багато загроз”, інформує Надбужанський відділ Прикордонної служби Польщі.

Як зазначається, тимчасовий характер інфраструктури, виділеної для контролю пішоходного руху, “створює багато загроз і робить неможливим продовження пілотного проекту в нинішній формі”.

Пілотний проект щодо функціонування пішохідного переходу в пункті пропуску “Угринів-Долгобичув”, діяв з 1 липня 2015 року. Метою його створення була “оцінка суспільного запиту” на такий спосіб перетину кордону серед подорожуючих.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.