SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Не танцюристка, а каратистка – другокласниця з Реклинця стала чемпіонкою України

3 та 4 жовтня, у Києві відбувся Кубок України з Шотокан Карате-До С.К.І.Ф. пам’яті Хіроказу Каназави. Чемпіонкою у своїй категорії стала маленька жителька села Реклинець, що у Великомостівській ОТГ – Катерина Кліщ.

На початку жовтня в столиці України відбувався Кубок України з шотокан карате – до С.К.І.Ф пам’яті Хіроказу Каназави. Боротися за право володіння національним трофеєм завітали 490 спортсменів з 12 областей України.

Серед учасників були і школярі з Львівщини. Чемпіонкою України в категорії 8-9 років по куміте-іппон та срібною призеркою в категорії куміте-самбон стала другокласниця Реклинецького ЗЗСО – Катерина Кліщ, здобувши перше місце.

ЇЇ відповідно нагородили золотою медаллю і грамотою. Підготував до змагань дівчинку Матяш Олег Дмитрович. Це тренер карате-клубу “Gepard”, де і навчається Катя.

Як розповіла журналістам мама Каті, пані Наталя, донечка займається карате вже два роки і має три пояси. Зараз в неї помаранчевий. До чемпіонату України Катруся брала участь брала в різних місцевих змагання. Зокрема в Добротворі, Великих Мостах, Львові, Кривому Розі. У 2019 році у чемпіонаті Львівської області маленька каратистка перемогла, отримавши перше місце. Вона стала чемпіонкою Львівщини у віковій категорії 6-7 років.

Відтак у дівчинки з’явилась можливість відстоювати честь області на державному рівні. Катя поїхала на чемпіонат України. За словами пані Наталі, в дитини, попри дитячий вік – вже є доросла мета – стати чемпіонкою світу і здобути чорний пояс.

Додамо, що це не єдине захоплення маленької жительки Реклинця. З трьох років Катя займалася танцями, а з 5 років карате. Більше до душі стало саме бойове мистецтво. На карате дівчинка їздить у Великі Мости чи Добротвір тричі на тиждень.

“Ми всією сім’єю підтримуємо Катю, завжди їздимо з нею на змагання, щоб вона відчула, як її любимо і пишаємось нею. На чемпіонат України я їздила з нею, – розповіла у коментарі Наталя Кліщ, мама дівчинки. – Взагалі, хто знає Катю в селі, той її підтримує на хорошому позитиві. Після кожних змагань її вітають в класі!”

Пані Наталя додала, що крім її дочки, чемпіонами України стали ще двоє хлопців з Великих Мостів в категоріях куміте-іппон та срібними призерами в категорії куміте-самбон. Це Музика Володимир та Кісілевич Володимир. У 2021 році в жовтні вони братимуть у часть у чемпіонаті світу, який відбудеться в Голландії.

До речі, хлопці карате займаються вже 10 років. Навчаються в 10 класі Великомостівському ЗЗСО і є багаторазовими чемпіонами України. У їх здобутку темно-коричневі пояси.

Колектив телеканалу “Бужнет” щиро радіє за дітей. Ми вітаємо чемпіонів і бажаємо успіхів та перемог у наступних змаганнях!

Додамо, шотокан карате-до – це традиційне карате для самозахисту, зміцнення здоров’я, а також отримання філософських знань та формування характеру особистості. Важливою складовою частиною тренувань є змагальний процес, під час якого відбувається перевірка і тестування каратиста.

1 thought on “Не танцюристка, а каратистка – другокласниця з Реклинця стала чемпіонкою України

  1. Катруся,молодчинка!!! ❤️❤️❤️
    Вперед…….до здійснення мрій!!!! В тебе все получится.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.