SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На велосипеді з Чехії до Казахстану: на Сокальщині затримали іноземця, який незаконно перетнув кордон

На кордоні з Польщею 7 червня затримали іноземця-велосипедиста, який прямував з Чехії до Казахстану.

В суботу прикордонники Львівського загону отримали інформацію від прикордонників Польщі про можливу спробу незаконного перетину кордону невідомою особою.

Охоронці кордону одразу зреагували та невдовзі на ділянці відділу «Нісмичі», що у Сокальському районі Львівської області, затримали порушника з велосипедом.

Зі слів затриманого він проживає у Чехії, а незаконно перетнув кордон з Польщі в Україну, бо мав на меті потрапити в Казахстан, але навіщо це йому було потрібно, чітко пояснити не зміг.

Він також розповів, що з Чехії через Польщу до кордону з Україною їхав на велосипеді. Скільки це зайняло часу не пам’ятає. Яким чином іноземець мав подолати 4 тисячі кілометрів на велосипеді та чим харчуватися невідомо, адже з собою, окрім змінного одягу, він нічого не мав. Грошей у велосипедиста теж не було. У його наплічнику охоронці кордону знайшли також карту автомобільних доріг Польщі, яка частково охоплювала й територію України.

Для мандрівника його сумнівна подорож закінчилася на українському кордоні. Після притягнення до адмінвідповідальності за незаконне перетинання кордону, його передадуть польським правоохоронцям.

Джерело – Державна прикордонна служба України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.