SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На території Червоноградського  району встановлять додаткові системи відеоспостереження  за пів мільйона гривень

Про це йдеться в проекті рішення Червоноградської районної ради від 1 липня 2021 року “Про затвердження Програми запровадження системи відеоспостереження та відеоаналітики на території Червоноградського району на 2021 рік”.

Метою цієї Програми є підвищення рівня протидії злочинності,  забезпечення заходів, спрямованих на забезпечення публічного порядку та безпеки, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, усунення причин та умов вчинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади.

Основні завдання Програми: впровадження сучасних засобів відеоспостереження, що сприятимуть профілактиці правопорушень та протидії злочинності; удосконалення системи оперативного реагування на заяви та повідомлення про скоєні правопорушення; удосконалення форм і методів профілактики правопорушень на автошляхах та у місцях концентрації ДТП; підвищення рівня дорожньої дисципліни; розкриття злочинів та правопорушень.

Відтак, Програма передбачає придбання та встановлення системи відеоспостереження на території Червоноградського  району (встановлення вузлових точок відеоаналітики, які будуть інтегровані у систему «Безпечна Львівщина» та розташовані на в’їздах та виїздах у Червоноградський район, зі сторони Волинської області 2 вузлові точки н.п. Тудорковичі, н.п. Стоянів, зі сторони Золочівського району 1 вузлова точка поблизу н.п. Лопатин перетин автошляхів Буськ-Берестечко та Броди-Червоноград, 1 вузлова точка  н.п. Сілець перехрестя доріг Львів-Червоноград та Сілець – Соснівка та 1 вузлова точка перехрестя доріг у н.п. Заболоття).

Програма буде реалізована впродовж 2021 року. Головним розпорядником коштів є Червоноградська районна державна адміністрація, відповідальними виконавцями заходів Програми – Червоноградський РВП ГУНП у Львівській області.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 500,00 тис.грн. Це кошти районного бюджету.

Як йдеться у проекті рішення, на даний час на території Червоноградського району функціонують 14 вузлових точок відеоаналітики, які розташовані на в’їздах та виїздах м. Червонограда, м. Сокаля, м. Радехова та м. Великі Мости. Однак, залишаються не перекритими відеоаналітикою в’їзди та виїзди  на територію Червоноградського району зі сторони Волинської області, Золочівського району зі сторони н.п. Броди та Львівського району зі сторони н.п. Рава-Руська, що не дає змогу відслідковувати рух злочинців, що переміщуються районом, а також максимально швидко реагувати поліцейським на правопорушення. З метою підвищення рівня безпеки громадян є крайня необхідність  встановлення ще мінімум  5 вузлових точок відеоаналітики, які будуть інтегровані у систему «Безпечна Львівщина» та розташовані на в’їздах та виїздах у Червоноградський район.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.