SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині затвердили перелік виборчих округів у місцевих виборах 2020

5 вересня, в Україні офіційно стартував виборчий процес на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня, повідомляє портал “Децентралізація”.

Протягом 50 днів відбуватиметься поетапна підготовка, проведення голосування та підбиття підсумків виборів. Відповідно до календарного плану Центральної виборчої комісії заплановані наступні етапи:

  • подання до ЦВК копій рішень керівних органів партій про участь у виборах їх місцевих організацій – до 6 вересня;
  • висування кандидатів на посади голів рад населених пунктів, кандидатів в депутати – 15-24 вересня;
  • оприлюднення відомостей про реєстрацію кандидатів – до 2 жовтня;
  • початок передвиборної агітації – з наступного дня після ухвалення рішення про реєстрацію кандидата;
  • відправка запрошень виборцям – до 15 жовтня;
  • день голосування – 25 жовтня, з 08:00 до 20:00;
  • оголошення результатів – 3-6 листопада.

Цього року вибори відбуватимуться за новим Виборчим кодексом, що враховує нову територіальну основу України. Під час виборів буде врахований кількісний аспект – залежно від кількості виборців у громаді виборчий процес матиме особливості. 

У територіальних громадах з кількістю виборців у 10 тисяч депутатів сільської, селищної, міської ради обиратимуть за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому може бути обрано не менше двох і не більше чотирьох депутатів.

У територіальних громадах з кількістю виборців 10 тисяч і більше депутатів обиратимуть за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.

В бюлетенях будуть вказані не лише партії, але і список кандидатів від кожної політсили, за яких також можна віддати голос.

Ще одна особиливість – запровадження гендерних квот: не менше 40% представників однієї статі в списку партії, тобто серед 5 кандидатів має бути щонайменше дві жінки.

6 вересня засідала Сокальська міська територіальна виборча комісія Червоноградського району Львівської області, яка визначила 3 виборчі округи, що входять у майбутню Сокальську ОТГ. Про це йдеться в повідомлення Сокальської міської ради на офіційній сторінці у facebook.

Отже, Додаток до Постанови від 06.09.20. N2.

Перелік територіальних виборчих округів
з перших виборів депутатів Сокальської міської ради Червоноградського району Львівської обл.


1 ТВОм.Сокаль14857 виборців.

2 ТВОПісочне, с.Шихтарі, с.Старгород, с.Тудорковичі, с.Войславичі, с.Угринів, с.Ниновичі, с.Нісмичі, с.Хоробрів, с.Ульвівок, с.Теляж, с.Трудолюбівка, с.Перетоки, с.Скоморохи, с.Ромош, с.Стенятин, с.Роятин, с.Ільковичі, с.Свитазів, с.Суховоля, с.Равщина, с.Забужжя, с.Конотопи, с.Опільсько, с.Бояничі, с.Гатківка, с.Варяж, с.Лубнівка с.Русин, с.Лешків, с.Гута, с.Савчин, смт.Жвирка, с.Завишень – 14463 виборці.

3 ТВОс.Боб’ятин, с.Лещатів, с.Ганівка, с.Шарпанці, с.Лучиці, с.Матів, с.Залижня, с.Смиків, с.Бодячів, с.Шпиколоси, с.Княже, с.Фусів, с.Перв’ятичі, с.Спасів, с.Переспа, с.Зубків, с.Волиця, с.Комарів, с.Копитів, с.Тартаків, с.Борок, с.Романівка, с.Горбків, с.Поториця, с.Велике – 10398 виборців.

Секретар Сокальської МТВК. – С.Горбань.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.