SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині у с.Сілець відкрили сучасний ігровий майданчик

У селі Сілець на Сокальщині сьогодні, 16 жовтня, відкрили майданчик для занять ігровими видами спорту. Тут можна займатись щонайменше 4 видами спорту: волейболом, мініфутболом, баскетболом та великим тенісом. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Така мультифункціональність майданчика забезпечує можливість займатись тут найширшому колу осіб, адже кожен може обрати собі якийсь вид спорту до вподоби. Спорт робить людей сильнішими фізично та морально, націлює на перемоги у житті. Сильні тілом та духом діти та молоді люди – це запорука успішного майбутнього вашої громади та Львівщини загалом», – зазначив на відкритті майданчика начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Будівництво об’єкта розпочато у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Зокрема, торік на цей майданчик з держбюджету скерували майже мільйон гривень. Цьогоріч його вдалось завершити завдяки виділенню з місцевого бюджету ще 920 тисяч гривень.

«Програма, за якою споруджений майданчик, чітко передбачала, яким саме він має бути, для яких видів спорту. Щорічно ми облаштовуємо десятки майданчиків у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, однак, звісно, хочеться охопити якомога більше населених пунктів. Тому при розподілі коштів субвенції першочергово обирали такі містечка та села, де наразі не було ігрових майданчиків», — додає Роман Хім’як.

Зазначимо, всього в населених пунктах Львівщини за рахунок субвенції заплановано облаштувати 12 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Ще понад 20 сучасних спортивних об‘єктів у різних районах створять в межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.