SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
ІІ сесія Сокальської міської ради обрала секретаря, заступників і старост сіл ОТГ

Сьогодні, 21 грудня, продовжила роботу ІІ сесія Сокальської міської ради ОТГ. На ІІ засіданні затвердили Регламент міськради VIII скликання, створили лічильну комісію для проведення таємного голосування з виборів та обрали секретаря Сокальської міської ради.

На початку засідання обранці повернулись до порядку денного. Виключили зі списку порядку денного питання затвердження І заступника міського голови. “За” голоси віддали 29 депутатів.

Депутат партії “ЄС” Веклин Михайло вніс пропозицію зняти з порядку денного питання затвердження старост, мотивуючи це тим, що імена і прізвища кандидатів на посади старост сіл не були озвучені до початку ІІ засідання сесії міськради. Представник партії “ЄС” під час виступу зачитав звернення Хоробрівської громади.

Роман Шевчук вніс пропозицію спочатку прийняти положення про повноваження старост. Розмови вийшла емоційною, оскільки на сесію міської ради ОТГ приїхали представники громад різних сіл. Депутат від партії “УДАР” Володимир Пограничний висловив думку – дослухатись до людей і відкласти це питання на наступні засідання. Проте, “За” те, щоб зняти дане питання з порядку денного, висловились 14 обранців. Відтак питання призначення старост знято не було.

Після даного голосування депутати перейшли до обговорення регламенту міської ради, по якому доповів і відповів на питання депутатів Ділай Михайло голова комісія з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності  та правопорядку, захисту прав та свобод громадян, інформаційної політики. Тож сесія проголосувала за напрацювання регламентної комісії без статті 81 таким чином – “за” 25, “проти” 1, “утримались” 6. Регламент затверджено, але опрацювання в комісії його триватимуть і далі.

Відтак обранці перейшли до наступного питання – “Про обрання секретаря Сокальської міської ради”. Обрали лічильну комісію, яка затвердила голову, секретаря лічильної комісії і бюлетень.

Голова Сергій Касян на посаду секретаря запропонував Сидора Ігоря. Таємним голосуванням його підтримало – 32 депутати. Результати оголосив голова комісії – Ігор Барило. Ігор Сидор в голосуванні участі не брав.

Рішенням сесії Сокальської міської ради заступниками міського голови стали Огінський Володимир і Олійник Олег.

Керуючим справами виконавчого комітету Сокальського міського голови став Кондратюк Вадим, колишній міський голова Сокаля.

Після обговорення на погоджувальній раді депутати перейшли до питання затвердження старост сіл Сокальської ОТГ. Призначення старост у селах Волиця, Комарів, Хоробрів, Угринів, Ниновичі, Нісмичі перенесено на наступне пленарне засідання сесії, після обговорення кандидатів з громадами цих сіл.

Старостою смт. Жвирка і с. Завишень обрано Тимошенко Наталію Анатоліївну. У селах Боб’ятин та Лещатів – Магеру Олега Володимирович. У Лешкові, Варяжі, Лубнівці, Русині – Городька Юрія Володимировича.

Наступні призначення старост були такими:

с. Княже, с. Фусів, с. Шпиколоси – Карафа Любов Євгенівна,
с. Лучиці, с. Шарпанці, с.Ганівка – Черечін Володимир Романович,
с. Бояничі, с. Гатківка, с. Забужжя, с. Конотопи, с. Опільсько – Коляда Світлана Степанівна,
с. Зубків, с. Переспа – Кондратюк Степан Несторович,
с. Перв’ятичі, с.Спасів – Бойко Михайло Володимирович,
с. Велике, с. Горбків, с.Поториця – Кальмук Ольга Ярославівна,
с. Гута, с. Савчин – Панченко Василь Миколайович,
с. Свитазів, с. Суховоля – Зубенко Тарас Ярославович,
с. Перетоки, с. Ромош, с. Скоморохи – Ковальчук Галина Володимирівна,
с. Бодячів, с. Залижня, с. Матів, с. Смиків – Левицький Віталій Степанович,
с. Стенятин, с. Роятин – Студінський Григорій Ярославович,
с. Борок, с. Копитів, с. Романівка, с. Тартаків – Козійчук Юрій Богданович,
с. Теляж, с. Трудолюбівка, с. Ульвівок – Полозяк Андрій Михайлович,
с. Войславичі, с. Пісочне, с. Тудорковичі, с. Старгород, с. Шихтари – Маркевич Марію Ксенофонівну.

Відтак, 21 грудня на сесії Сокальської міської ради було затверджено 17 старост.

На сесію Сокальської міської ради ОТГ на підтримку своїх кандидатів на посаду старости приїхали жителі сіл Тартаків, Романівка, Копитів, Борок, Поториця, Велике, Хоробів, Волиця, Комарів, Смиків, Горбків.

Додамо, при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальний і підзвітний раді та підконтрольний міському голові. Староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед радою, а на вимогу не менш як третини депутатів – у визначений радою термін. Повноваження старости можуть бути достроково припинені за рішенням відповідної ради.

Склад виконавчого комітету Сокальської міської ради складатиметься з 35 членів.

По питанню “Про покладання на старост обов’язків зі вчинення нотаріальних дій, проведення державної реєстрації актів цивільного стану, вчинення дій щодо реєстрації (зняття з реєстрації) місця проживання (перебування) особи та вчинення дій щодо ведення погосподарського обліку” доповідав начальник відділу адміністративних послуг Олег Лащук міської ради.

Пряма трансляція сесії за посиланням:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.