SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Радехівщині рятувальники вже дбають про безпечне проведення жнивної кампанії

Недопущення пожеж у місцях збирання, переробки та зберігання врожаю – є одним із основних завдань, як підрозділів Державної служби порятунку, так і сільськогосподарських підприємств. Щоб попередити пожежі на зернових посівах, радехівські надзвичайники провели профілактичне відпрацювання сільськогосподарського товариства.

Так, 22 червня на території приватного підприємства “Західний Буг” радехівські рятувальники провели інструктаж в з правил пожежної безпеки та порядку гасіння вогню на випадок загорання комбайну чи хліба на корені. Для кращого ознайомлення хліборобів з правилами пожежної безпеки, кожному з них вручені тематичні листівки «Пожежна безпека під час жнив», а також було практично відпрацьовано ліквідацію пожежі за допомогою вогнегасника.

Ще один фактор ризику у період післяжнивної кампанії – спалювання стерні, післяжнивних залишків та розкладання багать на полях. Подібні дії – прямий шлях до виникнення пожеж. Для того аби жнива пройшли без пожеж потрібна постійна пильність та ретельне дотримання протипожежних вимог – саме це гарантує безпеку як у жнива, так і в період транспортування та зберігання зерна.

ГУ ДСНС України у Львівській області закликає населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання врожаю!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.