SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Радехівщині чоловік придумав історію про своє викрадення

На Львівщині поліцейські склали адмінпротокол за неправдиве повідомлення про викрадення людини

Як встановили правоохоронці, племінник чоловіка, котрий звернувся у поліцію, вигадав історію про своє викрадення аби в такий спосіб уникнути виплат за борговими зобов’язаннями.

Сьогодні, 6 травня, у Радехівське відділення поліції надійшло повідомлення від 35-річного місцевого мешканця про те, що невідомі зловмисники незаконно позбавили волі та впродовж доби утримували його 22-річного племінника.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, група реагування патрульної поліції, дільничний офіцер поліції, оперативники карного розшуку та співробітники іних служб територіального підрозділу поліції.

Під час опитування потерпілий розповів поліцейським, 5 травня на вулиці до нього під’їхав автомобіль, у якому сиділо кілька невідомих чоловіків. Вони силоміць посадили його в салон та повезли у невідомому напрямку. Що відбувалось далі чоловік не пам’ятає – лише на наступний день зловмисники привезли на околицю села та відпустили зі зв’язаними руками.

Правоохоронці провели комплекс оперативних заходів, під час яких не встановили жодного факту, який підтвердив би розповідь потерпілого, після чого він зізнався, що вигадав цю історію, щоб у такий спосіб уникнути виплат за борговими зобов’язаннями, які він має перед різними кредитними установами та громадянами.

На чоловіка, який надав неправдиве повідомлення, поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст.183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело – Поліція Львівської області

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.