SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Львівщині збільшать кількість лабораторій для дослідження коронавірусу

Львівський обласний лабораторний центр уже другий тиждень проводить дослідження на предмет наявності коронавірусної інфекції у пацієнтів, які потрапляють в інфекційну лікарню. Протягом усього часу вже провели 70 досліджень.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник директора лабораторного центру Олег Когут.

«Щоденно ми робитимемо 40 проб. Триває процес збільшення кількості лабораторій, аби пришвидшити процес дослідження. Тривалість дослідження – майже доба, тому є потреба в додаткових лабораторних дослідженнях. Кількість тестів у нас достатня, їх майже 2 тисячі, і очікуємо надходження нових. А от швидкі тести робитимуть у лікувальних закладах. Мобільні бригади також повинні бути оснащені такими тестами. Роботи й справді багато. Наші лабораторії працюють за дещо зміщеним графіком. Одна бригада працює з 9 до 17, а друга – від обіду і до необхідності», – розповів Олег Когут.

По кожному випадку підозри, проводиться збір епіданамнезу. Якщо йдеться про ті випадки, в яких підтверджений коронавірус, то усі позитивні результати, встановлені у Львівському лабораторному центрі, скеровуватимуть на підтвердження у Київ.

За увесь час в інфекційну лікарню з підозрою на коронавірусну інфекцію звернулось 197 осіб. З них у 105-ох діагноз уже проставили за результатом лабораторного дослідження.

«У стаціонарі в інфекційній лікарні перебуває 64 особи. Є 4 важких пацієнти, які очікують результатів лабораторних досліджень. На апараті штучної вентиляції легень нема пацієнтів, ті чотири важких отримують кисневу терапію за допомогою масок, їх стан контрольований. В інфекційній лікарні відбирають мазки та скеровують у лабораторний центр, там здійснюються дослідження за допомогою полімеразно-ланцюгової реакції. У п’ятьох ми маємо позитивний результат на присутність РНК коронавірусу. Четверо – амбулаторні пацієнти, п’ятий досі в лікарні, обстежується повторно, і виписаний буде лише тоді, коли двічі отримаємо негативні результати», – наголосила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Фахівці закликають мешканців Львівщини не ігнорувати карантинних заходів та дотримуватися самоізоляції. Всі люди, які перебувають на самоізоляції, мають максимально дотримуватися усіх рекомендацій. Згідно із законодавством України пацієнти із легким перебігом можуть лікуватися вдома. У стаціонари будуть потрапляти ті, хто потребує медикаментозного лікування.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.