SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Львівщині карантин послаблять з 15 травня

10 травня, у зв’язку із зростанням кількості захворювань на коронавірус в області, відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС. За підсумками засідання прийнято рішення про продовження карантину без пом’якшувальних заходів до 15 травня.

«Враховуючи збільшення кількості хворих, а також летальні випадки від коронавірусу в області, комісія зобов’язує продовжити карантин до 15 травня. Відтак, ті послаблення, які були заплановані з 11 травня, будуть вводитися з 15»,- зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Нагадаємо, що Уряд прийняв рішення про послаблення карантину з 11 травня. 8 травня відбулося чергове засідання Обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на Львівщині. За результатами роботи Обласного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій прийнято рішення про те, що послаблення карантинних заходів у місті Львові можливе виключно за умови покращення епідеміологічної ситуації, що буде підтверджено Львівським обласним лабораторним центром.

Зазначимо, що за попередню добу з підозрою на коронавірус госпіталізували з підозрою на коронавірус 12 осіб. Скеровано на самоізоляцію 68 осіб. Знаходяться в стаціонарах 268 хворих. 153 у Львівській обласній інфекційній лікарні, 40 в Центрі легеневого здоров’я, 39 у 8 міській клінічній лікарні, 36 у госпіталі ветеранів війни та репресованих. 20 людей перебувають на лікуванні у відділенні реанімації. 7 на ШВЛ.

Методом ПЛР підтверджено наявність коронавірусу за добу у 45 мешканців Львівщини: м. Львів – 28, Пустомитівський район – 6 (с. Ямпіль – 1, м. Пустомити – 1, с. Солонка – 2, с. Оброшине – 2), Жовківський район – 8 (с. Магерів – 1, с. Добросин – 1, с. Зашків – 1, с. Смереків – 2, смт. Дубляни – 1), Яворівський район с. Вороців – 1, Дрогобицький район м. Трускавець – 1, м. Стрий – 1.

За інформацією Львівської ОДА, в області помер двадцять перший пацієнт, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію. Чоловік, 1935 року народження, помер учора, 10 травня.

Позитивний результат, який підтвердив у нього коронавірусну інфекцію, отримали минулого тижня.

Пацієнт перебував лікуванні вдома, опісля погіршення стану, його госпіталізували із пневмонією в реанімацію Львівського обласного госпіталю ветеранів війни імені Юрія Липи.

Супутні захворювання – дихальна недостатність, серцева недостатність, кардіосклероз.

За увесь час COVID підтверджено у 798 осіб. Заперечено у 2900 людей. Померла 21 особа. Одужали від коронавірусної інфекції 157 людей. 

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.