SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Медикам, які перехворіли коронавірусом і через хворобу отримали групу інвалідності, держава виплатить компенсацію в розмірі 630-840 тис грн

Фонд соціального страхування України здійснить страхові виплати у випадку захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням коронавірусною хворобою.

Кабінетом Міністрів України 17 червня 2020 року на виконання статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хворіб» прийнято постанову № 498 «Деякі питання надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Постанова № 498).

Постановою № 498 установлено, що страхові виплати у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 проводить Фонд соціального страхування України. Страхові виплати будуть здійснюватися за кошти державного бюджету України.

У разі встановлення медичному працівнику групи інвалідності протягом одного календарного року після захворювання на COVID-19 під час виконання професійних обов’язків виплати складуть:

– для осіб І групи інвалідності – 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установлений на 01 січня календарного року, що складає 840,8 тис. грн;

– ІІ групи інвалідності – 350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 735,7 тис. грн;

– ІІІ групи інвалідності – 300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 630,6 тис. грн.

У випадку смерті медичного працівника виплата буде здійснена членам сім’ї, батькам і утриманцям у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, що становить 1,576 млн гривень.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.