SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Майже 2 гектари лісу 10 квітня посадили працівники Сокальської, Белзької міської, Червоноградської районної ради та РДА з лісівниками

10 квітня виконавчий апарат Червоноградської  районної ради спільно із працівниками Сокальської міської ради, райдержадміністрації та лісівниками Сокальського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс» взяли активну участь в акції по висаджуванню молодого лісу в селі Пісочне, на території Сокальського лісництва. Про це повідомили у пресслужбі Червоноградської районної ради. Також цього дня у Жовківському лісництві дерева садили працівники Белзької міської ради ОТГ.

Працівники лісової галузі провели інструктаж, як безпечно орудувати мечем Колесова та правильно садити сіянці дерев,  адже техніка посадки лісових культур має свої тонкощі.  Відтак, усі присутні завзято взялися до роботи. До добрих намірів долучилось більше 50 людей.

Завдяки спільним старанням засаджено 0,9 га саджанцями сосни та червоного дуба.  

Як повідомив керівник лісогосподарського підприємства, депутат Червоноградської районної ради Микола Демянович, на цій території була проведена суцільна санітарна рубка дерев, пошкоджених сосновою нематодою.  Тому в ході акції, висаджували почергово 7 рядів сосни і 3 ряди дуба, для створення бар’єру проти розмноження шкідників.

Такі акції з лісовідновлення – це ще один привід звернути увагу на важливість лісів для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в Україні, виховання у молодого покоління і дорослих шанобливого ставлення до природи.

Також, як повідомили у ДП «Жовківський лісгосп», лісівники спільно з працівниками апарату Белзької громади також садили ліс. У Низівському лісництві на площі 0.9 га висадили 5220 сіянців дерев.

Зокрема:
🌱🌲Сосни звичайної – 3090
🌱🌳Дуба звичайного – 1040
🌱🌳Клена гостролистого та
🌱🌲 модрини по 520 та
🌱🌲 ялини – 50 сіянців.

Погодні умови сприяли для висаджування лісових культур – стверджують лісівники. У грунті є необхідна кількість вологи, для того, щоб сіянці добре прижились на лісових ділянках. Тому вкрай важливо провести посадку лісових культур вчасно – у короткі терміни, щоб у молодих рослин було майбутнє.

“Жовківські лісівники висловлюють вдячність працівникам апарату Белзької громади за те, що долучились хорошої справи. Це приклад гарної співпраці, яку люди лісу завжди цінують,” – зазначили у пресслужбі підприємства

Тож представники місцевої влади зробили не тільки хорошу справу, а й отримали шалену кількість приємних емоцій.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.