SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
“Лише розбудовуючи сильні громади на місцях, ми зможемо побудувати сильну державу”, – Максим Козицький

21 січня відбулося обговорення законодавчих основ місцевого економічного розвитку на спільному заході Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Асоціації міст України.

Майже пів сотні учасників, серед яких народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, експерти АМУ та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» долучилися до заходу. 

Обговорювали законодавчі новації у сфері державної регіональної політики та місцевого економічного розвитку, тенденції і наслідки відповідних законодавчих ініціатив, зокрема проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики» (№ 5323). Також обговорили написання стратегій громад та подальшу реалізацію цих стратегій.

До однієї з панельних дискусій долучився також голова Львівської ОДА Максим Козицький.

”Стратегування є дуже важливою річчю. Третина громад Львівщини вже написали власні стратегії розвитку, інша третина громад перебуває в процесі написання, тому я маю велику надію, що до кінця року усі громади Львівщини напишуть власні стратегії розвитку. Окрім того, зусиллями департаменту економічної політики 7 громад напряму супроводжують у розробці цих стратегій. З однієї сторони подібні стратегії є вимогою Європейського союзу, а з іншого також можливістю громад для кращого залучення інвестицій. Саме написання таких документів відображає бачення мешканців громади у їх векторі руху та розвитку. Лише розбудовуючи сильні громади на місцях, ми зможемо побудувати сильну державу”, – сказав Максим Козицький.

Нагадаємо, проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які мають стати більш заможними, підзвітними перед громадянами та здатними ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» охопить 7 областей і понад 50 громад Волинської, Львівської та Полтавської областей.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.