SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Карантин на Львівщині ще не послаблять до 22 червня

Показники захворюваності на Covid-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження в області. Відтак, карантин у регіоні продовжили до понеділка.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 19 червня, у межах позачергового засідання Обласної комісії ТЕБ та НС.

«Щоразу, під час засідання комісії я наголошую на тому, що кількість хворих на коронавірус на Львівщині стрімко зростає. Проте, ця інформація не зупиняє від порушень карантину ні власників бізнесу, ні простих людей. Розумію, що тримісячний карантин сильно втомив не лише Україну, а й весь світ. Однак, зараз не на часі розслаблятися і нехтувати власною безпекою за попередню добу на Львівщині зафіксовано 142 нових хворих на Сovid-19, 81 з них – мешканці Львова”, – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Очільник області додав: “Ми вживаємо усіх необхідних заходів, щоб стримати поширення корона вірусної інфекції в області, продовжуємо посилено оснащувати лікарні та лікарів усім необхідним. Вкотре наголошую, що коронавірус – не вигадка і не міф, як дехто думає, а абсолютно реальна небезпека, яка чатує на нашу байдужість та легковажність”.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, охоплення тестуванням на 100 тисяч населення Львівщини складає – 50,61.

“Інцидентність становить 40,4, зайнятих ліжок – 40%. Враховуючи епідситуацію в області, питання щодо послаблення карантину вважаю не актуальним”, – розповів Орест Чемерис.

Питання щодо послаблення карантинних заходів на території області розглянуть на найближчому засіданні у понеділок, 22 червня. До цього часу очікують внесення змін у Постанову КМУ № 392 від 20.05.20 року, яка надасть можливість диференціювати підходи щодо посилення чи послаблення карантинних заходів.

У межах Комісії Максим Козицький, напередодні професійного свята, подякував усім медикам за віддану працю.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять начальник військового госпіталю Івана Гайди, чиє життя обірвалось унаслідок хвороби на коронавірусну інфекцію.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.