SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Гірники шахти «Лісова» призупинили акцію протесту до 22 грудня

Гірники призупинили акцію протесту, а депутати вчергове звернулись до Верховної радию. Про це йшлося на черговій сесії Червоноградської міської ради ОТГ 10 грудня.

Гірники шахти «Лісова», які два дні відмовлялись підніматись із забою, призупинили акцію протесту до 22 грудня. Про це на сесії міської ради повідомив депутат та заступник голови профспілки копальні Олег Стельмах. Він також додав, що гірники відмовились відвантажувати вугілля, а зберігатимуть його на аварійному складі.

Також депутат заявив, що звернення до народного депутата від нашого округа Юрія Камельчука не дають результатів, а ситуація на шахті залишається незмінною.

Про ситуацію на шахті “Лісова” написав і Михайло Волинець, головний захисник гірників, український профспілковий та політичний діяч:

“З Львівщини повідомляють, що гірників шахти «Лісова» (ДП «Львіввугілля»), які півтори доби протестували під землею, вмовили піднятися на поверхню.Голова регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України у Львівській області Мирослава Кафтан повідомила, що через те, що у протестувальників вбачалися ознаки респіраторного захворювання, кашель, вона переконала шахтарів шукати інших форм протесту.Після наради всередині трудового колективу, шахтарі «Лісової» приймуть рішення та повідомлять щодо подальших дій” – зазначив політик на своїй сторінці у facebook.

Нагадаємо, що у вівторок, 8 грудня, 75 гірників шахти «Лісова» спустились в шахту та відмовились приступати до роботи. Заборгованість із заробітної плати становить близько 60 мільйонів гривень.

Станом на 10 грудня, за вересень гірники ДП «Львіввугілля» отримали лише 40% зароблених грошей, за листопад – 26 %. За словами Олега Стельмаха, виділені урядом державні кошти, а саме 1, 4 млрд грн, до шахтарів не дійшли і при хороших розкладах, будуть не швидше 20-23 грудня. 11 грудня від реалізації продукції очікують 20 % і стільки ж на початку наступного тижня. Але профспілковий діяч зазначив, що це тільки обіцянки й також повідомив, що представники шахтарських профспілок виїхали до Києва.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.