SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Двоє людей інфікованих у Сокальському районі. Дев’ятеро очікує на результати ПЛР тесту. Пам‘ятайте про це, плануючи свої вихідні – Роман Швед

Про перші випадки коронавірусу на Сокальщині повідомив головний лікар КНП “Сокальська центральна районна лікарня” Роман Швед на своїй сторінці у facebook. Це 47-річний чоловік з Тартакова та 71-річна жінка з села Княже. Обоє хворих лікувались від запалення легень.

Останній час про коронавірус не говорить хіба тільки ледачий. Це поняття увійшло в наше життя значно тісніше, аніж будь-хто міг припустити. Навіть для тих, хто не захворів, наслідки вже зараз стали відчутними. Більшість ревно дотримуються правил карантину. Однак, є такі, які вважають, що COVID-19 – це маркетинговий хід.

Тим не менше, як наголошує головний лікар району, ми всі повинні усвідомлювати, що коронавірус нікуди не пропав. Люди й досі інфікуються, хворіють і помирають щодня.

“Кожен з нас чекає послаблення карантину. На відкриття магазинів, парків, розважальних центрів. На відновлення руху потягів та літаків. Аби це стало можливим, варто залишитися вдома та дотримуватися заходів безпеки.
Кількість інфікованих на COVID-19 в Україні сягнула позначки 10 тисяч.
Двоє чоловік інфікованих у нашому районі. Дев’ятеро очікує на результати ПЛР тесту. Пам‘ятайте про це, плануючи свої вихідні!” – написав на своїй сторінці у соцмережі Роман Швед.

Мобільна бригада по проведенню швидких тестів і забору біоматеріалу на ПЛР усіх близьких, родичів хворих та медичних працівників 30 квітня працювала в селах Княже, Тартаків, Перев’ятичі. Контактних осіб багато. В обох випадках оперативно відслідковували осіб, які контактували з зараженими коронавірусною інфекцією. Працівники Лабораторного центру вже повідомлені і мають найкнайшвидше провести дезінфекцію помешкань. Також лікарі, які лікували даних пацієнтів, зараз на самоізоляції. У них відібрано аналіз на ПЛР-дослідження на коронавірус. Про це дізнались журналісти телеканалу “Бужнет” від заступника головного лікаря Сокальської ЦРЛ Сергія Касьяна. Він також закликав мешканців Сокальщини ретельно дотримуватись карантину, а громадян, які повернулися із закордону, терміну самоізоляції.

Зазначимо, станом на 30 квітня:

🔺️у 12 мешканців Сокальського району діагностовано ГРВІ;
🔺️випадків грипу не зафіксовано;
🔺️по Сокальському району до сімейних лікарів в телефонному режимі звернулася 381 особа;
🔺️мобільною бригадою протестовано 25 мешканців експрес-тестами;
❗9 підозр на COVID-19;
❗❗❗у 2-х осіб підтверджено ПЛР позитивні результати.

З початку карантину:

🔺️зафіксовано 19 підозр;
🔺️9 осіб очікують на результати методом ПЛР – тесту;
🔺️ 757 осіб протестовано на COVID-19 методом експрес – тесту.

Дотримуйтеся правил карантину!
Бережіть себе та будьте здорові!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.