SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
До уваги водіїв: змінюються правила користування ближнім світлом

З 1-го травня під час руху автомобілем за межами населених пунктів кермувальникам не обов’язково вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні.

Відповідно до Правил дорожнього руху, вимогу вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів незалежно від часу доби необхідно виконувати лише з 1 жовтня по 1 травня. Таким чином, невикористання ближнього світла або ходових вогнів у світлу пору доби не вважатиметься порушенням ПДР.

Нагадаємо, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх автомобілях поза населеними пунктами повинно бути увімкнено ближнє світло фар. Не виконання цієї вимоги є порушенням ПДР, яке тягне за собою накладення штрафу в розмірі 425 грн. Втім, насправді такі дії правоохоронців є неправомірними через неправильне тлумачення ПДР і застосування норм КУпАП. Останній передбачає покарання за порушення правил користування попереджувальними сигналами у процесі початку руху чи зміні його напрямку, тоді як про покарання за неувімкнення приладів під час руху – нічого не сказано.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.