SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Депутатська обласна комісія продовжує вивчення ситуації, яка склалася у Соснівській школі через булінг школярів

Депутатська комісія з питань освіти, науки та інновацій 26 квітня продовжила вивчення ситуації, яка склалася у Соснівській школі через булінг школярів. Цього разу депутати поспілкувалися з педагогічним колективом і директоркою навчального закладу.

«Розуміємо, що є великий конфлікт в школі, тому дуже багато сил треба буде докласти до його вирішення відділу освіти Червоноградської територіальної громади, вчителям і батькам. Відтак комісія червоноградського відділу освіти планує відвідати навчальний заклад, аби на місці розібратися в ситуації. Через місяць чекаємо звіту від освітян про виконану роботу в цьому напрямку.Крім того, триматимемо контакт із батьками, вчителями, щоб розуміти чи необхідна подальша наша участь як членів профільної комісії, чи, можливо, територіальна громада самостійно зможе владнати цей конфлікт», – пояснила голова комісії Іванна Герус.

Також комісія вирішила звернутися до Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з пропозицією запровадити обов’язковий елемент підвищення кваліфікації – навчання для вчителів як протидіяти булінгу, як поводитися з дітьми в таких ситуаціях і їх уникати.

Нагадаємо, наприкінці лютого у соціальних мережах було оприлюднено аудіозапис, на якому нібито директорка Соснівської школи грубо критикує школярів за їхній зовнішній вигляд.

Ювенальні поліцейські провели перевірку за її підсумками на керівницю закладу освіти склали протокол за ст. 173-4 Кодексу про адмінпорушення.

19 квітня комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради на своєму засіданні заслухала батьків, обурених словами директорки школи, сказаними на адресу їх дітей.

Джерело – Львівська обласна рада

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.