SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
День Державного Прапора в Червонограді відзначили патріотичним автопробігом

Щороку, 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради України група народних депутатів внесла синьо-жовтий прапор. Традиційно, у цей день, члени ВО «Батьківщина» та мешканці Червонограда влаштували автопробіг не лише вулицями нашого міста, а й вулицями Гірника та Соснівки.

  Автопробіг на честь державного свята – Дня Прапора, Батьківщинівці Червонограда влаштовують не вперше, – розповідає член партії та депутат трьох скликань Червоноградської міської ради Іван Гаврада.

«Ми не вперше організовуємо такий масштабний захід. Напередодні великого державного дня –Дня Незалежності, ми хотіли пробудити в людей відчуття свята та патріотизму. Прикро, що навіть сьогодні лише на поодиноких будівлях нашого міста ми бачимо синьо-жовтий стяг. Хоча у інших країнах, в день свята Незалежності усі мешканці вивішують прапори і вітають один одного. Саме тому, у такий непростий, пов’язаний з карантинними обмеженнями час, ми проїхались вулицями міста із синьо-жовтими знаменами та українськими піснями, щоб створити людям свято у душі та серцях. Наша незалежність починається не з дати у календарі,  вона бере початок у серці кожного з нас.»

Загалом участь у патріотичному автопробігу взяло більше 20 машин, а це близько 50 людей. Усіх їх об’єднувало одне – любов до своє країни та батьківщини. Проїзд автомобілів з національними знаменами викликав почуття гордості в серцях за свою державу не лише у організаторів заходу, а й  в мешканців міста, які охоче фотографувались із прапорами та долучались до організованої колони автомобілів. Гучна українська пісня, що супроводжувала автомобілістів, не залишила байдужим жодного перехожого.

 Не обійшлось в цей день і без слів благословення від духовенства міста. Відтак, настоятель храму Святого Йосафата отець Михайло Нискогуз  привітав усіх з прийдешнім святом державної Незалежності. Він зауважив, що у місті та у владі не вистачає справжніх патріотів і побажав усім Божого благословення. Також, вітання учасникам автопробігу висловив настоятель храму  Святої Великомучениці Варвари отець Олег Дякович. Висловив слова підтримки організаторам автопробігу і отець Михайло Гнатів із церкви Святого Володимира.


 Маршрут  автопробігу пролягав не лише вулицями Червонограда, а вулицями селища Гірник та міста Соснівка. Батьківщинівці були задоволені тим, що їм вдалось організувати хоч маленьке, але таке важливе свято у душах містян. У партії зауважують, що і надалі підтримуватимуть традицію, яку розпочали ще у 2000-их роках.

 Небесна блакить і стигле жито. Складно знайти більш природнє поєднання кольорів. Саме під цим гармонійним співзвуччям відтінків мільйони українців боролись та боряться за право жити  у власній державі. Сьогодні синьо-жовтий стяг є безперечним символом гідності та сили, незламності духу та прагнення свободи, любові до Батьківщини та готовності боронити свою землю.

 Не дарма День Прапора та День Незалежності йдуть поруч у календарі, адже ці два поняття неможливі один без одного. Також невипадково день нашої незалежності відзначається саме у серпні, коли земля найбагатша та найщедріша, коли розбігаються очі від розмаїття дарів, які вона нам дарує. Саме тому, плекаймо нашу землю, наш край.

Пишаймося тим, що ми – українці!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.