SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Центри вакцинації на Львівщині працюватимуть щодня

Від 24 липня центри вакцинації Львівщини працюють щодня. Про це на брифінгу 27 липня щодо епідситуації в області розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині.

«Згідно з відповідними вказівками Мінохорони здоров’я та Офісу Президента, з метою максимальної доступності вакцинації для населення, вакцинальні центри працюватимуть щодня. Загалом зараз на Львівщині функціонує 18 центрів. Щодня працюватиме частина з них. Графік роботи центрів на цей тиждень вже затверджений», – зазначив Олег Когут.

Окрім центрів вакцинації, отримати щеплення від коронавірусу можна у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря, також працюють мобільні виїзні бригади, які вакцинують організовані колективи та мешканців, які не мають можливості самостійно прийти на вакцинацію.

«Епідситуацію в області є стабільною, проте нестійкою. Кожного дня фіксуємо нові випадки захворювання, частина з хворих у стаціонарах перебувають у реанімаційному відділенні, що свідчить про те, що хвороба проходить з ускладненнями. Також раніше підтвердили наявність штаму «Дельта» в області, який є більш небезпечним, більш агресивним, який вражає і дітей, характеризується більш важким перебігом з ураженням шлунково-кишкового тракту», – розповів Олег Когут.

Він також наголосив, що всі чотири види вакцин, які використовують в Україні, наявні на Львівщині у достатній кількості, тож необхідно лише обрати зручний пункт/центр вакцинації і отримати щеплення.

З графіком роботи центрів вакцинації в області на цей тиждень можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше пульмонологиня Надія Рудницька розповіла про характерні ознаки коронавірусу штаму «Дельта». Окрім того, як зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, двічі вакциновані люди на 80 % захищені від важкого перебігу ковіду, викликаного штамом «Дельта».

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.