SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
550 доз вакцини від ковіду: кого і як вакцинують у Червонограді?

Станом на 15 березня, залишок вакцин у Червоноградському ЦПМСД – 270. Для проведення вакцинації 2 лікаря і 3 медсестри пройшли навчання представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я.

280 людей у Червоноградському районі вже зчепили від коронавірусу. Це – працівники центральної міської лікарні, екстреної медичної допомоги, працівники Сокальської районної лікарні, Радехівської та Лопатинської районної лікарні. Також, вакциновано 18 людей не з медичної сфери, це публічні особи.

Чому вакцинують не медиків?

У одному флаконі – 10 доз вакцини. Відтак, щоб уникнути нераціонального використання вакцинуватимуть людей, які зголошуються та виявляють ініціативу. Роблять це з метою популяризації вакцинації та привернення уваги до здоров’я.

Хто ці люди?

Учасники та ветерани АТО, народні депутати, керівники центральних органів виконавчої влади, органів державної адміністрації, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідери і представники релігійних громад, видатні письменники та журналісти, спортсмени, діячі культури, люди старші 60 років.

Які проти покази до вакцинації?

Протипоказами є ознаки респіраторного захворювання, алергічні реакції та онкологія. Вакцинуватись повинні всі, не залежно від того хворіла людина чи ні, проте з консультацією лікаря.

Як зробити вакцину?

Записатись в реєстратурі ЦПМСД або зателефонувати –

Яка це вакцина?

AstraZeneca, виробництво Індія. Таку вакцину вводять як в Україні, так і в Європі. Після другої вакцинації людина отримує паспорт про вакцинацію від ковіду , що дасть змогу простіше перетинати кордон. Вакцинація є добровільною.

Фото: пресслужба ЦПМСД

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.