SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
30 вересня о 12 год – прощання з соснівчанином Віталієм Вільховим, який загинув в авіакатастрофі у Чугуєві

Бортові самописці з літака Ан-26, що впав під Харковом, вціліли, вони у задовільному стані. Фахівці вже почали їх розшифровувати. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

За його словами, інформація на самописцях збережена. Їх вже вилучили та 27 вересня авіаційні експерти під контролем Держбюро розслідувань розпочали їх розшифровувати. Це триватиме приблизно 3-5 днів.

Уруський також додав, що уламки літака Ан-26Ш зібрали та перевезли на територію військової частини А4104 у Чугуєві, де вони перебувають під цілодобовою охороною ДБР. Далі фахівці максимально зберуть літак у початковий стан.

Нагадаємо, авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині сталася 25 вересня. З 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів, ще одного курсанта не допустили до польоту) одразу після аварії вижили двоє.

Один із них помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги, інший перебуває у Харківському військовому шпиталі, його стан задовільний.

Під час падіння військового літака АН-26 біля міста Чугуєва Харківської області загинув і наш земляк – 20-річний випускник Львівського ліцею імені Героїв Крут, курсант Харківського університету Повітряних сил Збройних Сил України ім. Кожедуба. Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в місті Соснівка Сокальського району. Під час навчання був заступником командира взводу.

Офіс генпрокурора порушив справи за статтею 416 Кримінального кодексу. Слідство у цій справі проводитиме Державне бюро розслідувань. Воно наразі перевіряє чотири версії того, що сталося.


«В тому літаку був мій двоюрідний брат, Віталій Вільховий із Соснівки. Йому лише 20… З дитинства мріяв літати. Кожен політ для нього – був щастям! Завжди був усміхненим та чекав з нетерпінням поїздки додому. Закінчив ліцей Героїв Крут і поступив у Харківський університет Повітряних Сил…» – сестра, Вікторія Вільхова.

У середу, 30 вересня, о 12 годині у Волиці буде похорон нашого соснівчанина Віталія Вільхового.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, останні секунди польоту АН -26 Збройних сил України зафіксувала відеокамера, встановлена на одній з висотних будівель в місті Чугуєві.

«Це відео має допомогти слідчим і експертам встановити – що ж сталося після того, як командир корабля повідомив про відмову лівого двигуна і приготувався до посадки на правому»– написав він на своїй сторінці у Facebook.

Колектив телеканалу “Бужнет” всловлює найщиріші слова співчуття родині з приводу великої втрати. Вічна і світла пам’ять!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.